Afrodisias koronavirüse karşı dezenfekte edildi

Afrodisias koronavirüse karşı dezenfekte edildi
ABONE OL
Karacasu Belediyesi ilçe genelinde yaptığı dezenfekte çalışmalarına hız verdi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Genel temizliğe büyük önem veren Karacasu Belediyesi umuma açık kamusal alanları dezenfekte ederken her yıl binlere turisti ağırlayan dünyaca ünlü Afrodisias Antik Kentinde dezenfekte çalışmalarını sürdürdü. 

Belediye Başkanı Zeki İnal’ın talimatları doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, UNESCO Dünya Mirası Listesinde olan ve her yıl binlerce yerli yabancı turistin ziyaret ettiği Afrodisias Antik Kenti ve Müze içerisinde dezenfekte çalışmalarını sürdürdü.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki İnal, “Yurt içi ve yurt dışından birçok turisti ağırlayan UNESCO Dünya Kültür Mirası Afrodisias ve Müze içerisinde dezenfeksiyon çalışmalarımızı gerçekleştirerek virüsün yayılmasının veya yaşayacak bir ortam bulmasının önüne geçmeye çalıştık. Bütün önlemler vatandaşlarımızın sağlığını kaybetmemesi adına büyük önem taşımaktadır” dedi.

ÖLÜMCÜL HASTALIĞA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI
İçişleri Bakanlığı tarafından genelge doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Karacasu’da da kahvehane, internet kafe, park kafe gibi umuma açık halkın kalabalık olduğu yerler kapatılıp düğün, sünnet, hayır gibi cemiyetler yasaklandı. Hükümetin aldığı tedbirler konusunda kamuoyunu da sık sık bilgilendirmekle kalmayıp halkı da alınan tedbirlere uymaları çağrısında bulunan Başkan İnal, “Koronavirüsün tüm dünyada ölüm kapanı kurmasının ardından ülkemize de sıçrayışı ile devletimiz ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler artırılmaya devam ediyor. Koronavirüsün hızla yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler neticesinde vatandaşlarımızın toplu bir şekilde bulunduğu ve virüsün hızla yayıldığı düğün, hayır ve cemiyetlerin durdurulmasına karar verilmiştir. Ölümcül virüsten korunmak amacıyla alınan tedbir ve önlemlere uyulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın önlem ve tedbirlere uymalarını önemle rica ederim” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından da uyarılarda bulunan Başkan İnal’ın talimatları doğrultusunda alınan önlemlerin uyulması konusunda belediye hoparlöründen sık sık anonslar yapılmaya başlandı.

afrodisias-da-dezenfekte-edildi-153882-f8afea4d4e1141b395d391e44dca7b25.jpgafrodisias-da-dezenfekte-edildi-153882-f170ff7750bcc0d02a414414b5b77d10.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.