Ailesi için meslek değiştirdi

Ailesi için meslek değiştirdi
ABONE OL
​​​​​​​Efeler’de müzik öğretmenliğini bırakıp gıda sektörüne yönelen Rosso Cafe İşletmecisi Selen Manavoğlu,kırmızı tonların ağırlıklı olduğu sevimli, bir o kadar şirin dekore edilmiş cafesi ve bıraktığı mesleği üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

ABDURRAHMAN FIRAT- Müşterilerine kendi evindeymiş hissi veren Manavoğlu ile yaptığımız samimi ve içten sohbetiyle zamanın nasıl geçtiğini fark edemedim. 
Başarılı işletmeci Manavoğlu, 7 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra ailesine daha fazla vakit ayırabilmek için en çok sevdiği mesleği bıraktı. Kadın istedikten sonra her şeyi başarabileceğini ve gerekirse önceliklerini değiştirebileceğini aktaran Selen Manavoğlu’ndan hikayesini dinleyelim.  

Kendinizi tanıtır mısınız?
Öğretmen anne babanın çocuğuyum. 1986 doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi Aydın’da tamamladım. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde müzik öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Üniversiteyi bitirdikten sonra Aydın’a dönüp özel bir okulda öğretmenlik yapmaya başladım. Daha sonra evlendim ve bir oğlum oldu. 

Neden öğretmenliği bırakıp bu alana yöneldiniz?
7 yıl müzik öğretmenliği yaptım. Oğlum olduktan sonra önceliklerim değişti. Doğumdan sonra oğluma ve aileme daha çok vakit ayırmak için bu sektöre yöneldim. Başlarken başarabilir miyim diye bazı kaygılarım vardı. Çünkü daha önce öğretmenliğe dayanan bir geçmişim vardı. Ben Aydın’da çocuğumla birlikte gönül rahatlığıyla gidebileceğim bir cafe bulamıyordum. Ya büyükler için ya da direk çocuklara hitap eden cafe vardı. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bir cafe olmadığı için denemek istedim.  Çocuk alanı bulunan bir cafe açtık. Eşim, ailemin eşi ve benim ailemin desteği ile bu işe başladım. Şu anda işimi severek de yapıyorum. 

İşletmenizin adını Rosso olarak belirlerken neleri kriter aldınız?
Ben kırmızının enerjisine ve uğuruna inanırım. İtalyan bir mutfak konseptine sahip işletme kurmayı düşündüğüm ve kırmızının uğuruna inandığım için İtalyanca kırmızı anlamına gelen Rosso olmasına karar verdim. Ailem ve çevremdekilerle bu ismi paylaştığımda olumlu cevaplar alınca kararım netleşti. 

Daha çok hangi müşterilere hitap ediyorsunuz?
Genelde ailelere hitap ediyoruz. Kendim işin başında olduğum için kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Tek başına takılan erkeklerin geldiği bir mekan değil. Ama aileler ve elit kesim genelde bizim müşterilerimiz.

Çevrenizde bek işletme yok müşteri yoğunluğunuz nasıl?
Burada tek başıma kaldım. Yakınımda bir pastane vardı onlar kapatınca bir ben kaldım. Ama burada yalnız kalmamın bir güzelliği var. Buraya gelenler Rosso için geliyor. Aydın’ın diğer ucunda yani Mimar Sinan Mahallesinde oturan insanlar Rosso için tercih ediyor. Ben de mutlu oluyorum. Kendi adıma müşterilerin bizi tercih etmesini bir ayrıcalık olarak düşünüyorum.  

Ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?
Bizim işletmemiz saat 09:00’da açılıyor. Gece 01:30 gibi kapatıyoruz. Oğlum küçükken burada yanımdaydı genelde. Ama şimdi saat 17:00’ye kadar okulda. Okuldan aldıktan sonra pek buraya vakit ayıramıyorum. Evim iş yerime çok yakın olduğu için eğer özel bir program varsa gelebiliyorum. Eşim de destek veriyor. 

İşletmenizde nelere dikkat ediyorsunuz?
Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. Güler yüzlü personelimizde hijyenik bir ortamda hizmet veriyoruz. Hijyen bir ortamda yemekler yapılıyor. Çocuğum ve kendim yemediği hiç bir ürünü müşterime yedirmem. Temizlik, hijyen benim için çok önemli. Müşterilerimle yakından ilgilenmeye özen gösteriyorum. Bir şikayet, sıkıntı veya güzel bir şey varsa kendim ilgilenmeye gayret gösteriyorum. Burası ufak bir yer. Müşteriyle direk muhatap olduğumda daha memnun kalıyorlar. 

Cafenizde müşterilerinize neler sunuyorsunuz?
Kahvaltıdan başlayıp ete giden bir menümüz var. Kahvaltı, tost, pizza, hamburger, makarna ve et yemek çeşitlerimiz var. Pastalar dışında mutfağımızda hiçbir donuk ürün kullanmıyoruz. Hamburgerlerin köftesini daha ben burada hazırlatıyorum. Pizzanın hamuru burada açılıyor. Kasap sucuğu kullanıyoruz. Bu bizim için çok büyük avantaj. En çok pizza, hamburger ve et yemekleri tüketiliyor. 

Hangi takımı tutuyorsunuz ve hobileriniz neler?
Baba takımı Fenerbahçe’yi tutuyorum. Keman çalarım. Kitap okurum. Alış veriş yaparım. Pilates yaparım. 

Aydın’da başka şube açmayı düşünüyor musunuz?
Bu markayı kendimiz oluşturduk. İtalyan olması içinde en çok sevdiğim renk kırmızının İtalyancasını işletmemize verdik. Aydın’da başka işletme veya şube açmayı düşünmüyorum. İzmir’den teklif geldi. Ama kabul etmedik biz sadece Aydın’da tek ve özel olsun. Kalitemizden ödün vermemek ve bir anne olarak bölünmemek adına başka şube düşünmüyor.

Öğretmenliği bıraktığınız için hiç pişman oldunuz mu?
Hayır. Bu meslek çok keyifli. Ben iletişimi, muhabbeti, hizmet sunmayı seviyorum. Farklı şeyleri denemeyi seviyorum. Öğretmenlik rutin. Keman ve piyano dersine giriyorsun. Kendini az geliştirebilirsin ama burası öyle değil. Bu sektörde kendini daha çok geliştiriyorsunuz.

Hiç mutfak bölümüne geçip yemek yaptınız mı?
Mutfak bölümüne arada geçiyorum. Genelde makarna yapmayı deniyorum. Yaptıklarımı müşterilere sunmuyorum kendim tüketiyorum. 

İşletme olarak ne tür hizmetler sunuyorsunuz?
Açılışlarda catering hizmetleri veriyoruz. Günü olan kadınların evine gidip masa kuruyoruz. İşletmemizde nişan, söz ya da sürpriz doğum günü kutlaması gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyoruz. 

Güzelliğinizi neye borçlusunuz?
Gıda sektöründe olmama rağmen tükettiğim yiyeceklerin miktarına dikkat ediyorum. Ama öyle özel bir şey yapmıyorum. Gayet fitim. Yüzümde herhangi bir botoks yok. Yılda iki kez cilt bakımı yapıyorum. Zihinde olmak için vitamin sadece kullanıyorum. 

Kadınlara bir öneriniz var mı?
Ben başlarken çok tedirgin başladım. Acaba yapabilir miyim diye çok düşündüm. Aydın küçük yer. Acaba yapamazsam ne derler diye kaygılarım vardı. Öğretmendim hiçbir şey başta bilmiyordum. Bütün riskleri göze alıp işe başlayınca kadının gücünü ve neleri başarabileceğini müşterilerimden aldığım geri dönüşlerden anladım. Kadın olmak bence bir avantaj. Çünkü cafeye gelen müşteriler kapıdan içeri girdikleri anda burayı bayan mı işletiyor diye sormadan geçmiyorlar. Aslında insan kendisini yetiştirirse başaramayacağı bir şey yok. Bence iş hayatında kadınlar daha başarılı. Kadınların kendilerini geliştirmelerini öneriyorum. 

ailesi-icin-meslek-degistirdi-139915-73633074890b09c398a0336062cba614.jpgailesi-icin-meslek-degistirdi-139915-ce3744cfb22ae44fa282b0ec3caebf08.jpegailesi-icin-meslek-degistirdi-139915-a1aab758cde161f0170c028ff23a0f70.jpgailesi-icin-meslek-degistirdi-139915-af9c7a173b1c7ccef5e6e0b9ae5f5f3b.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum