AK Parti Aydın’da değişim rüzgarı esiyor

AK Parti Aydın’da değişim rüzgarı esiyor
 Muhabir
AK Parti’nin büyük yenilgiye uğradığı 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Aydın teşkilatları, AK Parti Genel Merkezi tarafından mercek altına alındı. Yenilgi nedenleri bu kapsamda bir bir incelenirken özeleştiriye gidilen süreçte, AK Parti Aydın teşkilatında ciddi değişimin yaşanacağı kulis bilgileri arasında yer aldı. Özellikle il ve ilçe başkanının değişimini işaret eden süreçte yeni başkanların kim olacağıysa şimdiden merak konusu oldu.

Türkiye’nin iktidar partisi AK Parti, 81 ilde 22 yıllık başarısını 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile birlikte geride bıraktı. 2002 yılından bu yana 81 ilin çoğunda başarıyı sağlayan AK Parti, ikinci parti olurken CHP ise birinci parti oldu. 2024 yerel seçimlerinin sonucu iktidara tepki olarak yorumlanırken, AK Parti Genel Merkezi, bu yılın yerel seçim haritasındaki değişikliği sebep-sonuç ilişkileriyle birlikte masaya yatırarak mercek altına aldı. AK Parti Aydın İl Teşkilatı binasını yerel seçimler öncesinde şehir dışına taşıması, teşkilatlar arasında disiplin ve koordinasyonu sağlayamaması nedeniyle tepkilerin odağında olan AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten eleştiri oklarını üzerine çekerken, yerine hangi ismin göreve getirileceğiyse tabanda da sorgulanmaya başlandı.

1111-001.png

ANKARA’DA AYDIN İÇİN DEĞİŞİM KONUŞULUYOR

Seçim haritasının incelemeye alındığı Ankara’da, “Aydın” AK Parti’nin büyükşehir bazında üst üste üç dönem başarısızlığı ile tescillenen yerlerden biri oldu. Seçim öncesi Aydın Büyükşehir Belediyesi dışında ilçelerde Cumhur İttifakı çatısı altında umutlu olan AK Parti, 1 Nisan sabahı umduğunu bulamadı. AK Parti’nin Aydın’da elindeki ilçeleri de ana muhalefet partisine kaptırması genel merkezin dikkatinden kaçmadı. Aydın ve ilçelerindeki başarısızlığı tüm yönleriyle gündemine alan genel merkezin, Aydın’ın il ve ilçe teşkilatlarında yenilgiyi faturalandıracağı kulis bilgisi olarak yer aldı. AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen’in de geçtiğimiz günlerde il binasında tertip edilen bayramlaşma töreninde sarfettiği sözler değişim mesajı olarak yorumlandı.

ak-parti-aydinda-degisim-ruzgari-esiyor-gorsel-ak-partinin-aydinda-dumenine-o-isim-mi-gececek-sevgi-demir-int-gzt-461846-1ade81cebbab4ee92c2dcf361c575437-001.jpeg

“GİTMESİ GEREKENLER GİDECEK”

Ankara’da Aydın il ve ilçe teşkilatları için değişime işaret edildiğini satır aralarında duyuran AK Parti Aydın Milletvekili Özmen’in, il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programında, yerel seçim sonrası hakkında konuşması kulis bilgilerini adeta teyit etti. Özmen’in teşkilatlarda büyük yankı uyandıran konuşmasında Türkiye’de ve Aydın’da pek beklemedikleri bir sonucun ortaya çıktığını söylemesi ve değişim vurgusunda bulunması, teşkilat mensupları arasında da tedirginliğe yol açtı.

ekran-alintisi-001.png

“NE GEREKİYORSA YAPILIR VE YOLUMUZA DEVAM EDERİZ”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı, ‘Bu masanın etrafında oturan herkes ben dahil hiç kimse layülsel değildir’ açıklamasını hatırlatarak kimsenin sorgulanmaz olmadığını söyleyen Özmen, konuşmasının devamında Hz. Ömer’in (R.A.) “Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin” sözünü hatırlatarak, “Genel merkez, Reis gerekeni yapacaktır. Arınmamız gerekiyorsa arınacağız. Gitmesi gerekenler varsa gidecek. Bu davanın sahibi millet. En kısa zamanda da ne gerekiyorsa yapılır ve yolumuza devam ederiz” dedi. Özmen’in bayram kutlamasında söylediği sözler Ankara’da dönen kulis bilgilerini destekledi. Özellikle Aydın için il ve ilçe başkanlarının değişeceğinin ileri sürüldüğü Ankara’da, bir yıl içinde gençlik ve kadın kolları başkanlarından başlanarak köklü değişimin gerçekleşeceği konuşuluyor.

AK PARTİ’DEN YRP’YE GÖÇ MÜ BAŞLIYOR?

Öte yandan Yeniden Refah Partisi (YRP), Türkiye’de 2024 yerel seçimlerinin parlayan ve yükselen partisi oldu. İyi bir çıkış yakalayan YRP’ye Aydın’da da özellikle AK Partili bazı isimlerin yakınlaştığı öğrenildi. AK Parti’de bir zamanlar çeşitli kademelerde siyasi kimlikleri bulunan kişilerin, bugün YRP’de yer alması dikkatlerden kaçmazken, ilde eğer önüne geçilemezse hem seçmenin hem de siyasilerin partiden kopuşunun devam edeceği öngörülüyor. Bunun yanında Aydın’da AK Partili bazı isimlerin YRP’ye geçiş için hazırlandığı da bir süredir tartışılan konuların başında geliyor. İlerleyen süreçte AK Parti’den YRP’ye transferlerin önüne geçmek içinse il ve ilçe teşkilatlarında sil baştan değişime gidilmesi gerekliliğinin üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.