AK Parti Milletvekillerinden YÖK Başkanı Özvar’a ziyaret 

AK Parti Milletvekillerinden YÖK Başkanı Özvar’a ziyaret 
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’a Aydın’ın doğu ve batı bölgesinde iki yeni üniversite kurulmasıyla ilgili taleplerini aktardıklarını açıkladı. 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim eşliğinde YÖK Başkanı Özvar’a ziyarette bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, ziyarette Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bünyesindeki sağlık ve eğitim yatırımlarıyla birlikte ilin doğusunda ve batında kurulması planlanan yeni üniversitelerle ilgili istişarede bulunduklarını söyledi. 

“BÖLGE HASTANESİNE DÖNÜŞECEK”

YÖK Başkanı Özvar’ın kendilerini sıcak bir ilgiyle karşıladığını ve aslen atalarının Söke’ye bağlı Güllübahçe Mahallesi’nden olduğunu öğrendiklerini belirten Milletvekili Posacı, “YÖK Başkanımız ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ADÜ Yeni Nesil Hastanesi’nin ek binasıyla ilgili görüşmede bulunduk. ADÜ Yeni Nesil Hastanesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığında 400 yatak kapasitesine ulaşacak. Bu noktada sağlık hizmetlerinin de sürdürülebilir olması noktasında bir takım talepleri YÖK Başkanımıza aktardık. Kendisi de süreçle ilgili gerekli çalışmalara dönük üniversitemizle koordineli bir şekilde gerekli kadroların tayin edileceğini kaydetti. İlerleyen süreçte ADÜ Yeni Nesil Hastanesi’nin tam kapasiteyle çalışmasının ADÜ bünyesinde bölge hastanesine dönüşümü hızlandıracağı kanaatindeyiz. Süreci biz de milletvekillerimizle birlikte yakinen takip edeceğiz” dedi. 

“YENİ ÜNİVERSİTE İÇİN İSTİŞAREDE BULUNDUK”

Aydın’ın doğu bölgesinde Sümer Kampüsü’nü eski parlak günlerine kavuşturmak için yeni bölümler açılması ya da ikinci üniversite teşekkülü kurulması yönünde de istişarelerde bulunduklarını belirten Milletvekili Posacı, “Yine Söke-Kuşadası-Didim’i kapsayan Aydın batı bölgesinde yeni bir üniversite kurulmasıyla ilgili talebi de YÖK Başkanımıza ilettik. Halihazırda o bölgede ‘Tarım Üniversitesi’ kurulmasına ilişkin bir düşüncemiz var. Tabi yeni üniversite kurulumu doğrudan Cumhurbaşkanlığımızın onay ve izniyle olacağı için yeterli kriterlere sahip olunması ve gereklilik gibi bazı parametreler de söz konusu. Bu noktada ilerleyen süreçte biz yeni üniversite kurulmasıyla ilgili de sürecin takipçisi olacağız ve mevcut üniversitemizin daha da güçlü bir yapıya kavuşması noktasında da elimizden gayreti göstereceğiz. AK Parti Aydın Milletvekilleri olarak Aydın’ın eğitim alanında da daha yüksek seviyelere ulaşması için vargücümüzle çalışacağız” dedi.
 

İLGİLİ HABERLER

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum