AK Parti Nazilli’de hesaplaşma zaman

AK Parti Nazilli’de hesaplaşma zaman
 Muhabir
AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Beyazıt, parti içi hesaplaşmanın sonuna kadar yapılacağını söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti, birçok kenti kaybetti. Aydın’ın Nazilli ilçesinde de Cumhur İttifakı çatısı altında seçime giren AK Partili Esat Ergüler, rakibi Ertuğrul Tetik’e yaklaşık 14 bin oy farkla kaybetti.
Yaşananların ardından AK Parti’yi nelerin beklediğini açıklayan Nazilli İlçe Başkanı Volkan Beyazıt, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

nazilliye-sinif-atlatacagiz-baskan-beyazittan-carpici-mesajlar-internet-381743-b1b003d1104d94498a63f0ef76b74427.jpg

2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan CHP’li Ertuğrul Tetik ve ekibini tebrik eden Beyazıt, parti içi hesaplaşmanın sonuna kadar yapılması gerektiğini savundu. Beyazıt, “Sandıktan çıkan sonuç, başımızın tacıdır. Bizler demokrasiye inananlardanız. Seçim, demokrasinin en önemli gereğidir. Cumhur İttifakı, Türkiye çapında ne yazık ki bu seçimlerin mağlubu olmuştur. Cumhur İttifakı’nın mensupları olarak seçim sonuçlarından dersimizi çıkaracağız. İç hesaplaşmalarımızı sonuna kadar yapacağız. Ben her daim bu hesaplaşmaların olması gerektiğini düşünüyorum. Tabii bunun da demokratik gereği, kongre sürecidir. Kongre takvimimiz belirlendiğinde süreci işleteceğiz.” dedi.

“NEYİ UYGUN GÖRÜRLERSE ONU YAPARIM”

İllerde ve ilçelerde yönetim değişikliği taleplerini de değerlendiren Başkan Beyazıt, “Biz Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle göreve geldik. Burası il büyüklüğünde bir ilçe. Adeta il başkanlığı statüsünde çalışmalar yaptık. Genel Merkezi’miz benim için neyi uygun görürse, ben partimizin ve Cumhurbaşkanımızın emrindeyim. Ben hiçbir yere aday değilim ama devam etmem istenirse, ederim.” ifadelerini kullandı.

“SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ”

AK Partili seçmenlerin önemli bir kısmının sandığa gitmediğini vurgulayan Beyazıt, vatandaştan gelen mesajın iyi okunması gerektiğini dile getirdi. Ekonomik durumun sandığa yansıdığını belirten Başkan Beyazıt, “Seçim sürecinde elimizden geleni yaptık. Birçok kesim de bu çalışmalarımıza şahit olmuştur. Gecemizi gündüzümüze katarak seçimlere hazırlandık. Halkımızın tercihine saygı duyuyoruz ancak bu tablonun nedeni sandığa ilginin gösterilmemesidir. Nazilli’de de 25 binin üzerinde seçmen sandığa gitmedi. Hatta genel seçimle bu yerel seçim arasındaki ortalamaya baktığımızda 12 bin seçmen oy kullanmadı. Sandığa gitmeyen seçmenlerin büyük çoğunluğunun AK Parti seçmeni olduğunu görüyoruz. Emekli potansiyelimizin yüksek olduğu bir ilçede ekonomik koşulları göz önüne aldığımızda emeklilerimizin bize bir tepkisi var. Seçmenlerimizin niçin sandığa gelmediğini iyi analiz edeceğiz. Türkiye bir ateş çemberi içerisinde ve enflasyonla birlikte çok zor zamanlardan geçiyor. Buna rağmen hükümetimizin emeklilerimiz için dile getirdiğini konular var. Hükümetimiz 85 milyon vatandaşımızın lehine adımlar atacaktır ancak bunun için de süreye ihtiyacımız var. 2025 yılının ekonomik açıdan daha iyi bir yıl olacağını öngörüyoruz.” diye konuştu.

ERGÜLER’İN ADAYLIĞI

Esat Ergüler’in seçimde aday gösterilmesinde bir etkilerinin bulunmadığını dile getiren Beyazıt, “Bu süreçte adayımız Esat Ergüler, çok sıkıntılı bir seçim süreci yaşadı. Adaylığı kesinleşmeden önce ne yazık ki evladını kaybetti. Hepimiz derin acı duyduk. Ben her zaman şunu ifade ettim. Gerek milletvekilliği gerekse belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda aday belirleme kararının Genel Merkez’de olduğunu belirttim. Bizim burada belirleyici olmadığımızı defalarca anlattım. Saha çalışmaları ve anketlerde öne çıkan isim Esat Ergüler’di. Bizim bu olaya dahilimiz söz konusu değildi. Yerel seçimi genel seçime çeviren bir algı operasyonu başarılı oldu ve AK Parti’nin ülke genelindeki en iyi adayları tepki oylarıyla seçimden mağlup ayrıldı.” şeklinde konuştu.

TETİK’E DESTEK

Başkan Beyazıt ayrıca, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’in de kamu yararına atacağı her adımın destekçisi olacaklarını belirterek “Biz hepimiz aynı gemideyiz. Kamu yatırımlarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Elimizden gelen ne varsa yapacağız. Nazilli Belediyesi hepimizin belediyesi, başkanı hepimizin başkanıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.