AK Parti’de yerel seçimler için aday adaylığı başvuru süreci tamamlandı. Aydın’da Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçede onlarca isim, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için başvurusunu yaptı. Kuyucak ilçesinde ise partiye yapılan resmi başvuru olmadı.

ak-partili-guclu-benim-icin-surpriz-olmadi-internet-369770-844361c9fa17e84d2800dbd569b0e68c.jpeg

“GENEL MERKEZ KARAR VERECEK”
Konuyu değerlendiren AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Güçlü, genel merkezi işaret ederek adaylık için iki isim dile getirdi. Güçlü, “Adayın kim olacağını genel merkez bilir. Bizde belediyesi olan ilçelerde pek müracaat olmaz. Bizim belediyemiz var, şu anda mevcut bir başkanımız var. Genel merkezimiz ne takdir ederse öyle olacak. Mevcut Başkanımız Mehmet Çömden de olabilir, Metin Ertürk de olabilir. Bekliyoruz biz artık. Kuyucak’ta biz bir ekibiz, ne benim tek başıma alabileceğim bir karar var, ne de başkanların alabileceği karar. Ekip ne derse öyle ilerliyoruz. Zaten bu ekip ruhuyla kazanıyoruz Kuyucak’ta seçimleri. Kuyucak’ı yeniden AK Partili yapıp önümüzdeki bayrağı daha da ileriye taşımak için teşkilatımız ne derse onu uygulayacağız.” diye konuştu.

kuyucakta-kovid-19-ile-mucadele-suruyor-218935-ed0b5f94af4b5441cc0e6d10173c04d8.jpeg

“ADAY OLMAYACAĞIM DEMEDİ”
İlçede Metin Ertürk’e duyulan sevgiyi hatırlatan Başkan Güçlü, başka bir ismin başvuru yapmamasını buna bağladı ve “Metin Başkan ‘Ben aday olmayacağım’ demedi.” ifadelerini kullandı.

kuyucakta-secim-yarisi-bicak-sirti-98571-001bd1c1ed13c62dbe20420b23412b8d.jpg

VEFA GÖSTERGESİ
Öte yandan ilçedeki partililerin, 28. Dönem milletvekilliği seçiminde aday adayı olabilmek için belediye başkanlığından istifa eden Metin Ertürk’ü yeniden başkan görmek istedikleri için aday adaylığı başvurusunda bulunmadıkları öğrenildi. Kendi partisinden hiçbir başvurunun yapılmaması ilçe teşkilatı ve AK Parti’ye gönül verenlerin Ertürk’e olan sevgisini gözler önüne serdi. İlçe Başkanı Güçlü, mevcut başkan Çömden'in de aday olabileceğini söylese de parti tabanındaki tek ismin Metin Ertürk olması, Kuyucak'ta adayın belli olduğu izlenimini uyandırdı.
Parti üyeleri, partililerin Ertürk’e bakış açısını şu ifadelerle dile getirdi: “Kuyucak’ta Metin Ertürk güçlü bir isim, güçlü bir siyasetçi. Uzun yıllar hizmet etti. Yaptıkları ortada, tek tek anlatmaya gerek yok. Bizim için farklı bir yeri var.”

Kaynak: Haber Merkezi