AK Partili Ökten'den Çerçioğlu’na cevap

AK Partili Ökten'den Çerçioğlu’na cevap
AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun mazbatasını aldığı sırada Aydın Adliyesi’ne yapmış olduğu eleştiriye cevap verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 3’üncü kez seçilen Özlem Çerçioğlu mazbatasını aldı. Çerçioğlu, mazbatanın adliyenin sosyal tesisinin yemekhanesinde alınmasına sessiz kalmadı. Türkiye’de başka hiçbir ilde böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Başkan Çerçioğlu, Aydın için bu durumun utanç verici olduğunu söyledi. Bu kapsamda, Çerçioğlu’na cevap veren AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir paylaşım yaptı.

“BİZİM İLÇE BAŞKANLARIMIZ DA AYNI YERDE ALDI”

Yapılan yerel seçimlerde seçilen belediye başkanlarını tebrik eden Ökten, Çerçioğlu’nun vermiş olduğu tepkiye cevap verdi. Bu durumun kendilerini üzdüğünü belirten Ökten, “Büyükşehir Belediye Başkanı mazbata alırken samimiyetten biraz uzak bir şekilde sesini yükselterek maalesef yine bir şovla başladı. Tabii bu bizi yine üzdü. ‘Adliye binasında, yemekhanede mazbata töreni olur mu?’ ifadelerini kullandı. Sevgili vatandaşlarımız, biz de daha öncesinde milletvekillerimizle mazbatalarımızı almaya gittiğimizde orada düzenlenen törenle aldık. Bu oradaki komisyon başkanlığının bir takdiridir. Yani farklı bir salonda da uygulayabilirler miydi? Tabii ki onların takdiridir. Burada bir kere farklı parti diye bir ayrımcılık yok. Bizim ilçe belediye başkanlarımız da aynı salonda mazbatalarını aldılar, alacaklar. Orada yemekhanede bir yemek kokusundan bahsediyor belediye başkanımız, bundan üzüldüğünü, utandığını söylüyor. Sayın Başkan'a diyoruz ki, Aydın'a ilk kez yeni gelen bir insan, Aydın Otogarı'na indiğinde duyduğu koku, bu maalesef sizin eseriniz. 15 yıldır buna niye çözüm bulamadınız? Bakın, Aydın'a geldiği anda Aydın'ın pisliğinin kokusuyla otobüsten bile inemiyor, burnunun direği kırılıyor. Hani eğer samimiyseniz 15 yıldır siz bunu niye düzeltmediniz? Daha önce de biz bunların haberlerini yaptık. Niçin Aydın'ın hala yarı nüfusunun kanalizasyonu, pisliği kanallar aracılığıyla Menderes'e dökülüyor? Bu konuda lütfen Aydın halkına bir açıklamada bulunun” dedi.

“ADLİYE BİNASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Konuşmasının devamında adliye binası ile ilgili bir çalışma yaptıklarını dile getiren Ökten, “Adliye binasının şu an depreme dayanıksız olmasından bahsetti. Biz adliye yeriyle ilgili adliye ile ilgili çalışma yapıyoruz, ihalesi de yapıldı. Ben ilerleyen günlerde adliye binasıyla ilgili tüm süreci nereden nasıl nereye geldik Büyükşehir Belediyesi'nin de bununla ilgili daha önceki söylediklerini bir tarihsel şekilde çıkartıp yine Aydın kamuoyuyla açıklayacağım, paylaşacağım. Ama siz de 15 yıllık belediye başkanlığınızda dönüştürdüğünüz bir tek konut, bir tek binayı bize örnek gösterir misiniz? Doğru söylüyorsunuz, Aydın Deprem Bölgesi. Peki, siz üzerinize düşen neyi yaptınız? Bugüne kadar dönüştürebildiğiniz bir tek konut var mı? Ilıcabaşı'nda dönüşüm ofisi açtınız. Şu an oranın dönüşüme ihtiyacı var. Biz sizlerden dünkü törende farklı bir başlangıç beklerdik ama gördüğümüz o ki önümüzdeki beş yıl içerisinde biz sizden yine bir algı belediyeciliği şov üzerine kurulmuş bir belediyecilik sistemiyle yürüyeceğinizi anlıyoruz. Ama sevgili vatandaşlarımıza da şunu söylüyorum. Vadettikleriniz, yapmadıklarınız bunlarla ilgili bu konuların takipçisi olacağız. Bunları vatandaşlarımıza tane tane göstereceğiz anlatacağız bizler neler yaptık bizler neler yapıyoruz bunları da gösterip anlatacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.