AK Parti’li Özmen Aydın’daki seçimleri değerlendirdi

AK Parti’li Özmen Aydın’daki seçimleri değerlendirdi
 Muhabir
AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programında yerel seçimlerle ilgili olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özmen, “31 Mart, AK Parti için bir yenilemenin başlangıcı değil, yeniden canlanmanın bir tarihidir, bir milattır” dedi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı dolayısıyla il binasında düzenlediği toplantıda konuşan Milletvekili Özmen, yerel seçimlerde Aydın ve ülke genelinde AK Parti adına beklemedikleri bir sonuç ortaya çıktığına değinerek, uzun uzadıya özeleştirilerin yapılacağına dikkati çekti. Aydın’da alınan yenilginin ardından parti içinde birilerinin hemen pes ederek geri adım attığına da vurgu yapan Özmen, “Yeri geldi mi Reis kırmızı çizgimiz, biz ölümüne kadar mücadele edeceğiz ama bir belediye seçimindeki gerilemeden dolayı herkes umutsuzluğa kapılıyor. Umutsuzluk yok, beis yok. Yarınlar bizim” dedi. Partinin arınması gerekiyorsa arınacağına da dikkati çeken Özmen, “Gitmesi gerekenler varsa gidecek” sözleriyle de değişime işaret etti.

whatsapp-image-2024-04-09-at-17-36-51.jpeg

“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ”

Konuşmasında partililerinin Ramazan Bayramı’nı kutlayan AK Parti’li Özmen, “Önemli bir seçimi atlattığımız bir Ramazan ayı geçirdik. Kampanyanın son 21 günü Ramazan ayı içerisinde geçti. Aydınımızda özellikle bölgemizde ve Türkiye’de pek beklemediğimiz ve bazılarına göre de beklenen bir sonuç ortaya çıktı. Önümüzdeki 9 günlük uzun Ramazan tatilinden sonra uzun uzadıya tartışılacak, uzun uzadıya özeleştiriler yapılacak. Hz. Ömer’in (R.A.) bir sözü var; Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin. Cumhurbaşkanımız Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı bir açıklamasında, “Bu masanın etrafında oturan herkes ben dahil hiç kimse layülsel değildir, sorgulanamaz değildir” diyor. Onun için önümüzdeki bu süreci hepimiz samimi bir şekilde kendi açımızdan sorgularsak ben sorunların daha kolay bir şekilde çözüleceğine inanıyorum. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. AK Parti kurulduğundan bu yana ilk defa CHP’nin gerisinde ikinci parti oldu. Şapkamızı önümüze koyup bundan sonra önümüze tekrar bakmamız lazım” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-04-09-at-17-36-51-1.jpeg

“MİLLETİN İHTARI ÖNEMLİ”

“Genel merkez, Reis gerekeni yapacaktır” diyen Özmen, “Biz kendi adımıza ne yapacağız? Ömer Özmen olarak ben ne yapacağım? Mahalle başkanımız ne yapacak? Biz ne yapsaydık, daha iyisini ne yapsaydık da sonuç farklı olabilirdi? Bunları düşünmemiz için çok uzun bir zamanımız da açıkçası yok En kısa zamanda oturup sorunların tespitini yapmalıyız. Topu millete atmadan, seçmenimizi suçlamadan, millet bize oy verirken iyi de vermeyince mi kötü? Bugüne kadar sahip çıktı. Allah razı olsun. Demek ki bir şeyleri eksik yaptık millet de belli bir noktadan sonra, ‘Bir durun bakalım, bir kendinize çekidüzen verin’ dedi. Bunu böyle okumamız lazım. Böyle de okuyoruz zaten. Eksiklerimizi şu an burada sayın desem herkes burada 17-18 maddeyi çatır çatır sayar. Saymak önemli değil. Ne yaptığımız önemli. Onun için milletin ihtarı önemli. Hepimizin kendi açısından çıkaracağı dersler var. Şunu ben iddia ediyorum; 31 Mart, AK Parti için bir yenilemenin başlangıcı değil, yeniden canlanmanın bir tarihidir, bir milattır. 1 Nisan’dan sonra herkes kendi hesabına ne yapması gerektiğini gördü. Herkes de bunu yaparak ilerleyecek” dedi.

whatsapp-image-2024-04-09-at-17-36-52.jpeg

“MESELE SİYASİ PARTİ MESELESİ DEĞİL”

Yeni seçilen isimleri de tebrik eden Özmen, “Bizim teşkilatlarımız her ne kadar 23 yıllık bir parti olsak da Cumhurbaşkanımız da ifade etti, biz bin 400 yıllık bir medeniyet mücadelesinin son halkasıyız. Biz olaya böyle bakıyoruz. Yoksa salt siyasi parti olarak bakarsak Türkiye’de çok siyasi parti açılıp kapandı. Mesele siyasi parti meselesi değil. Mesele bu topraklarda, bu bölgede yaşayan insanların bizim omuzumuza yüklediği sorumluluklar, milletimizin yüklediği sorumluluklardır. Ben bu vesileyle de Aydınımızın 17 ilçesinde ve büyükşehirde belediye başkanı seçilen, belediye meclis üyesi seçilen, 700’e yakın yerde muhtar seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreç hayırlı işlere imza atacakları bir dönem olur. Projelerini gerçekleştirme imkanı bulacakları bir dönem olur. Kazanan 4 belediye başkanımızı da tebrik ediyorum. Allah razı olsun. Emeğinize yüreğinize sağlık. Köşk özellikle boşuna kale olmadığını gösterdi. Buharkent’te Mehmet Erol başkanımız emeğinin karşılığını aldı. Allah razı olsun Karpuzlu’da Hilmi başkanımızdan da Allah razı olsun. Karpuzlu çok zor rakipleri çok güçlü diyorlardır. Hilmi başkanımız mütevazılığı sakinliğiyle millete temasıyla işi götürdü” diye konuştu.

“REİSİMİZ, TEŞKİLATIMIZ BAŞIMIZDA”

Parti içindeki bazı eleştirilere de karşı çıkan Özmen, “Bazen siyasetçileri düğün dernek, cenaze geziyor diye eleştiriyorlar. Geçen yıl Buharkent Belediye Başkanımız Mehmet Erol sadece yaz aylarında 412 cemiyet gezmişti. Eleştirirken de dikkat etmek lazım. Hani bazen bir şeyin ahlakından bahsediyoruz ya. Eleştirmenin de bir ahlakı var ve olmalıdır. Birbirimizin hakkını hukukunu gözetecek olan da biziz. Ama görüyorum ki bir haftadır 10 gündür her köşede kim bir araya gelse elinde satır birbirini biçiyor doğruyor. Yakışıyor mu? En son CHP ne zaman birinci olmuş? Biz bir kere ikinci olduk. Hemen pes ediyoruz, hemen geri adım. Bu mu? Yeri geldi mi, ‘Reis kırmızı çizgimiz, biz ölümüne kadar mücadele edeceğiz’ ama bir belediye seçimindeki gerilemeden dolayı herkes umutsuzluğa kapılıyor. Umutsuzluk yok, beis yok. Yarınlar bizim. Biz buna yürekten inanıyoruz. Arınmamız gerekiyorsa arınacağız. Gitmesi gerekenler varsa gidecek. Bu davanın sahibi millet. Onun için hiç üzülmeyin. Reisimiz, teşkilatımız başımızda. Herkes görevinin başında. En kısa zamanda da ne gerekiyorsa yapılır ve yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum