AK Partili vekillerden İsrail'e tepki 

AK Partili vekillerden İsrail'e tepki 
ABONE OL
Filistin’deki Müslümanlara zulüm uygulayan, Mescid-i Aksa’da ibadetlere engel olan İsraillilere, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulunmasına AK Parti Aydın Milletvekilleri tepki gösterdi.

GÖKHAN DÜZYOL-İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı.

İsrail polisinin saldırısında yüzlerce kişinin yaralanmasından endişe edilirken son açıklamalara göre 205 kişinin yaralandığı bildirildi.

Mescid-i Aksa’da ibadetlere engel olan İsrail polisine siyasetçiler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler.

 

“KUDÜS, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
TBMM Kit Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “İşgalci İsrail, 3’ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. Masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bütün dünya ve sözde insan hakları savunucuları hala İsrail’in bu zulmüne sessiz! TBMM’de bulunan siyasi partiler olarak, İsrail'in Kudüs’te Filistin halkına yönelik zulmünü, Mescid-i Aksa'ya karşı saldırılarını kınayan ve tüm dünyayı göreve davet eden bir bildiri yayımladık. Kudüs, kırmızı çizgimizdir.” ifadelerini kullandı.

“TERÖR DEVLETİ İSRAİL”
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz da, “İşgalci İsrail’in savaş uçaklarının Kuzey Gazze’ye düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da olduğu sivillerin yaşamını yitirdiği haberini derin bir teessürle öğrendim. Şehit olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör devleti olan İsrail’i bu alçak saldırılarından dolayı esefle kınıyorum. Türkiye olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız.” dedi. 

“SONUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ”
AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvver Erim ise, şu ifadeleri kullandı:
“İsrail işgal güçlerinin ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yönelik yaptığı insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Terör devleti İsrail'in yaptığı hain saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu vefat eden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm dünya sessiz kalsa bilse, Filistin'in haklı davasında sonuna kadar yanında olacağız.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.