AKÇAY'DA HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR
Devlet Su İşleri(DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Bozdoğan ilçesinde bulunan Akçay’ın ıslah çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü Aydın’da yaptığı toplu makine çalışmalarıyla tarımsal faaliyetlerin devamlılığı ve taşkın kontrolü azami olarak azaltılıyor. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Tarım arazilerinin taşkınlardan korunması amacıyla; Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde bulunan Akçay Çayında DSİ 21. Aydın Bölge Müdürlüğümüzün idari imkanları ile yapılmakta olan ıslah çalışması aralıksız devam etmektedir. Yaklaşık 15 bin metre uzunluğunda yapılacak olan ıslah çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte tarım arazileri taşkınlardan korunarak bölge çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerinin devamlılığına katkıda bulunulacaktır.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.