Akdağ: “Açıkta ekmek satışı yasağını destekliyoruz”

Akdağ: “Açıkta ekmek satışı yasağını destekliyoruz”
ABONE OL
Efeler Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda semt pazarlarında simit, poğaça, ekmek benzeri unlu mamullerin açıkta satışı yasaklamıştı.

KIYMET SARIYILDIZ'IN ÖZEL HABERİ- Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ, Efeler Belediyesi’nin aldığı kararı destekledi. 

Meclis üyelerinin oylarıyla alınan kararda, ilçedeki pazarlarda simit, poğaça, ekmek benzeri unlu mamullerin açıkta satışı yasağı ile ilgili konuşan Akdağ, “Pazarlarda açıkta ekmek satışlarıyla ilgili çok şikayet vardı” dedi.

Dışarda ekmeklerin hijyenik olmadığını söyleyen Akdağ, “Geçen sen Aydın bölgesinde 800 bin kişiye hijyen eğitimi verdik. Bakkalların ekmek dolaplarını içeri aldırdık. Yanlarına poşet koydurduk. Hijyenik olması adına. Ama pazar yerlerine adamlar getirip ekmeği açıkta satıyor. Tabi bu hijyenik olmuyor.  Hijyen iş yerinde varsa sokakta yoksa buna önlem almak lazım. Eğer bakkalların dolabını toz alıyor diye içeri aldırıyorsak açıkta ekmeğin satışı yanlış. Kanun ve genelgelerde de öyledir. Tabi bugüne kadar bunu başaramadılar. Demek ki gelen başkan da meclis kararı çıkararak açıkta satılan ekmeğin yasakladı. Kanun da böyle olduğu için Efeler Belediyesi kanunu uyguladı. Türkiye genelinde sokakta ekmek satılmaması lazım. Nerde üretildiği belli olmayan ekmekleri getiriyor Pazar yerlerinde satıyor. Poşete koyuyorlar ama poşete konulurken üretim izni, bitiş tarihi bulunması gereken bütün bilgilerin bulunması lazım. Tabi bakkallar, marketler ‘sen bizim ekmeği içeri aldırırken sokakta ekmek satıyorlar’ diye bize şikayette bulundu. Belediye başkanımız da sanırım bu şikayetleri değerlendirerek böyle bir karar aldı” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.