Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre, Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay'ın 2024 yılı içerisinde Didim’e doğalgaz borularının döşeneceğini kaydetmesinin ardından açıklamada bulunan Akkuş, Didim’e doğalgazı kendilerinin getirdiklerini dile getirmişti. Atlı ise 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki CHP’nin başarısına ve Aydın BŞB Adayı Mustafa Savaş’ın KİT Komisyonu başkanlığı döneminde satıldığını öne sürdüğü bazı devlet işletmelerine de işaret ederek Akkuş’a eleştiriler yöneltmişti.
Akkuş, Atlı’yı eleştirerek, “TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanımız Sayın Mustafa Savaş’a yönelik yapmış olduğu sığ açıklamalara şaşırmadık. Diğer taraftan “çamur at, izi kalsın” şeklindeki seviyesiz siyaset zekasının dramatik örneğinin cevapsız kalmaması için bu açıklamayı yapmak durumunda kaldığımızı ifade etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

akkustan-atliya-cevap-siradan-bir-troll-saldirisi-gazete-internet-ebru-gormez-469828-8c0f4081e309a7bfb5f93b5acab44920.jpg

Didimli otel yöneticisi hayatını kaybetti Didimli otel yöneticisi hayatını kaybetti

SAVAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARI ELEŞTİRDİ

İlçe Başkanı Atlı’nın Mustafa Savaş için yazdıklarına cevap veren Akkuş, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı’nın Sayın Mustafa Savaş’ın, TBMM KİT Komisyonu Başkanı olması nedeniyle bazı kamu kuruluş ve müesseselerini sattırdığı yönündeki iddialar ise deyim yerindeyse “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın” tipik bir örneğidir. Bilindiği üzere, TBMM KİT Komisyonu, Anayasa'nın 165. maddesinin TBMM’ye vermiş olduğu yetki çerçevesinde; sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kamu kuruluş ve ortaklıklarının kuruluş amaçlarına ulaşıp ulaşmadığını; faaliyetlerinin mevzuata, kalkınma planına ve yıllık programlara uygunluğunu denetlemekle görevlidir" sözlerini kaydetti.

“SIRADAN BİR TROLL SALDIRISI”

Akkuş, şunları kaydetti: “TBMM KİT Komisyonu milletimiz adına denetim görevini yerine getirmektedir. KİT’lerin satılması veya özelleştirilmesi ile ilgili olarak Sayın Mustafa Savaş’ın veya KİT Komisyon üyelerinin herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Kaldı ki; Türkiye’de KİT’lerin özelleştirilmesi ile ilgili çalışmalar 1980’li yıllardan itibaren hükümetler üstü olarak devlet politikası şeklinde başlamış ve birçok KİT, AK Parti hükümetlerinden önce özelleştirilmiştir. Sosyal medya paylaşımında belirtilen KİT’lerin çok büyük bir bölümü zaten Sayın Mustafa Savaş henüz milletvekili olmadan önce özelleştirilmiştir. Örneğin, 2003 yılında özelleştirilen Kuşadası Limanı’nın Mustafa Savaş tarafından satıldığını iddia etmenin ciddiye alınacak bir tarafının olmaması nedeniyle sıradan bir trol saldırısı ile karşı karşıya kaldığımızın bilinmesini isteriz.”

Kaynak: Haber Merkezi