Aksoy, afet ve acil durum için farkındalık oluşturulmasını istedi 

Aksoy, afet ve acil durum için farkındalık oluşturulmasını istedi 
ABONE OL
Aydın’da afet ve acil durumlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Vali Hüseyin Aksoy’a afet ve acil durum çantası verildi. Vali Aksoy, çanta için farkındalık oluşturulması gerektiğini ifade ederek, vatandaşlardan çantayı hazır bulundurmalarını isted

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın Valiliğinde düzenlenen programda, İl Afet Acil Durum Müdürü (AFAD) Ramazan Harman, 2021 yılının, İçişleri Bakanlığı tarafından "Afetlere hazırlık yılı" ilan edildiğini anımsattı. Harman, yaptığı açıklamada, afet ve acil durum çantasının, her ailenin ve her bireyin ihtiyaç duyacağı bir çanta olduğunu kaydetti. 

 

İÇERİSİNDE YAŞAM MALZEMELERİ BULUNUYOR
Çantanın, önceden hazırlanıp deprem ve afetler sonrası bulundurulması gerektiğini ifade eden Harman, içinde su, yaşam malzemesi ile temel sağlık malzemelerinin de bulunduğu afet çantasını tanıtıp bilgi verdi.

 

DEPREM SONRASI 72 SAAT İÇİN GEREKLİ
Vali Aksoy da depremlerle ilgili farkındalık oluşturulmasını hedeflediklerini belirterek, “Afete hazırlık kapsamında birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. 2021 yılı afet eğitim yılı olarak planlandı. Aydın, özellikle depremsellik anlamında hassasiyet gösterilen illerin içerisinde yer alıyor. Aydın’da yaşayan tüm bireylerimizin depreme yönelik olarak her türlü hazırlıklarını yapması önem taşımaktadır. İçişleri Bakanlığımız AFAD Başkanlığımızın yürüttüğü bir çalışmada özellikle deprem öncesi hazırlık içerisinde olmamız gerekiyor. Bundan dolayı bir afet hazırlık çantası oluşturuldu. Bu çantada da özellikle deprem sonrası 72 saatte ihtiyaç olabilecek önemli unsurları içerisinde barındıran bir çantanın hazır bulunması ve ihtiyaç duyulduğunda da buna ulaşabileceğimiz bir noktada bulunmasını temin eden bir çalışma. Aydın halkının da duyarlılık göstermesi ve bu hazırlık içerisinde yer almasını istirham etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Etkinlikte Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ile AFAD İl Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Sinan Can da hazır bulundu.

2-038.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.