Aldemir: "Gurur duymamız gerek"  

Aldemir: "Gurur duymamız gerek"  
ABONE OL
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “Dünyada iki Türkiye’de birinci olan robotik ve yapay zeka enstitüsünü kurduk. Bunlardan gurur duymamız gerekir” dedi. 

TUĞBA AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Aldemir, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yerel ve ulusal basında görevli gazetecileri üniversitenin sosyal tesislerinde verilen akşam yemeğinde ağırladı. Yemek öncesinde konuşma yapan Aldemir, "Mesai kavramı gözetmeden, meslek ilkelerine uygun kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif bir yayıncılık anlayışı ile sorumluluk bilinci içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” dedi.

"ADÜ VAR OLDUĞU İÇİN BURADAYIZ"

"Aydın olduğu için ADÜ kuruldu o var olduğu için biz buradayız" ifadelerini kullanan Aldemir; “Biz bu memleketin ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. Bunun karşılığını vermek zorundayız. Sizlere ihtiyacımız var. ADÜ Rektörü olarak söylüyorum: kapımız 24 saat açıktır size. Sivil senato oluşumu içine giriyoruz. Sivil senato içinde birden fazla temsilciniz olsun. Kapımız hepinize sonuna kadar açıktır. Lütfen bizimle iletişiminizi kapatmayın” dedi. 


Üniversite bünyesinde çok ciddi hamlelerinin olduğunu söyleyen Aldemir Türkiye’nin ilk insansız araçlar meslek yüksekokulunu açacaklarını duyurdu. Dünyada 2, Türkiye’de birinci olan Robotik ve Yapay Zeka Enstitüsü’nü kurduklarını belirten Aldemir, Aydın’ın bununla gurur duyması gerektiğini vurguladı. Adnan Menderes Üniversitesinin gelişmesi ve adının güzel projelerle duyurulması için basının da yardımcı olması gerektiğine değinen Aldemir; “ADÜ ile olan iletişimi kesmeyin” dedi. 

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan da konuşma yaptığı toplantı gecenin sonunda toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

adu-ile-gurur-duymamiz-gerek-171218-1bb9cf2882a73023107ab55b86a4cd2a.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.