Alıç sirkesi her derde deva

Alıç sirkesi her derde deva
ABONE OL
​​​​​​​Genelde dağlık bölgelerde yetişen alıçlardan yapılan sirke, Nazilli’de kış aylarında yoğun talep görüyor. Alıç sirkesinin litresi ise 30 liradan satılıyor. 

AYŞE AKTAŞ - Her geçen gün kıymete daha da iyi anlaşılan alıç, köylüler tarafından dağlık alandaki ağaçlardan toplanarak sirke haline getiriliyor. Pandemi sürecinde kendini virüsten korumak isteyen vatandaşların her gün sirke ile ağzını gargara yapıyor. Sirke satışları arttı. Nazilli esnaflarından Kürşat Kama, alıç meyvelerinin insan vücuduna iyi geldiğini ve sirkesinin yapımının ise oldukça kolay olduğunu söyledi. 
Mide rahatsızlıklarının da hafifletilmesine yardımcı olan sirkenin, hazımsızlık ve mide krampları için kullanıldığını aktaran Kama, ”Kış aylarının vazgeçilmez şifa deposu sirkedir. Bir elma sirkesi birde alıç sirkesi satıyoruz. Alıç sirkesinin 1 litresini 30 liradan satıyoruz. Günlük 2 ya da 3 çorba kaşığı içilir. Suya karıştırarak da içilir. Birçok hastalığa şifa olan alıç sirkesi, mide asit salgısı düzensizliklerinde de rahatlamaya destek verir. Kronik rahatsızlıklarda hekim görüşü alınarak kullanılmalıdır. Kolesterolü dengelemeye yardım eden alıç sirkesi, kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir” dedi.

ALIÇ SİRKESİ NASIL YAPILIR
Büyük bir kavanoza 2 litre suyu koyun. 1 kg alıçları iyice yıkayıp süzdürün ve kavanozdaki suya ekleyin. 1 adet elmayı dilimleyip kavanoza ekleyin. 3 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı elma sirkesini ekledikten sonra sıkı bir şeklide kavanozun kapağını kapatalım ve iyice çalkalayalım. Alıç sirkenizi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin.15-20 gün kadar sonra tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır demektir.

alic-sirkesi-her-derde-deva-189972-d4be2438d2e001474b2fb3e4918b08ef.jpgalic-sirkesi-her-derde-deva-189972-cd6c5ba2d0402285c17205858c63e011.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.