Alıcık, Denizli BŞB’yi örnek gösterdi

Alıcık, Denizli BŞB’yi örnek gösterdi
ABONE OL
MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Cumhur İttifakı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan esnafa nakdi yardım yapılması önergesindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tavrını eleştirdi.

GÖKHAN DÜZYOL - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Son yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın esnafa nakdi yardım yapılması konusundaki verilen önergeyi anımsatan Alıcık, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu, kullandığı sözleri üzerinden eleştirdi. 


“ÖZLEM HANIM’IN DAVRANIŞI YAKIŞMADI”

Salgından ekonomik olarak en çok esnafın etkilendiğini bildiren Alıcık, şöyle devam etti:
“Kovid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan kahvehane, kafe, çay bahçesi, çay ocağı gibi yerler; okul kantinleri, internet kafe, lunaparklar, hamam, halı saha, spor salonu, bilardo ve oyun salonları, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, restoran, düğün salonu, fotoğrafçı, müzisyen ve benzeri işyeri ve işletmeleri 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanılarak, faal olarak çalışan işletmelere tek sefere mahsus olmak üzere ve bin liranın az olmamak koşuluyla, nakdi yardımda bulunulması teklifimizi ilettik. Bizim önerge verdiğimiz aynı gün ne tuhaftır ki CHP de önerge veriyor. Salgın bir buçuk yıldan beri devam ediyor. Özlem Hanım’ın merkezi hükümet gerekli yardımı yapmadı da bize mi kaldı demesindeki tavrı hoş değildi. Özlem Hanım’ın davranışı yakışmadı. Devlet yönetimi ve adabına yakışmayan bir tavır. Önemli olan burada esnafa olan düşüncemiz.”


DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

MHP İl Başkanlığı görevinden, muhalefet parti olarak görev yaptığını kaydeden Alıcık, “Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 bin esnafa bir buçuk milyon liralık nakdi yardımda bulunacağını açıkladı. ‘Su faturasında da indirime gidilecek ve kendi dükkânlarımızdan kira almayacağız’ diyor. CHP’li olan Merkezefendi Belediyesi de esnafa bin 200 lira yardım yapıyor. Aynı desteği Aydın’da da bekliyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediye, lafta değil icraatta da gösterilmesi gerekiyor. Plan Bütçe Komisyonunda da geçmesini bekliyoruz. Her zaman çiftçiyle, köylüyle fotoğraf çekiliyor. Kral çıplak olmasın.” diye konuştu.

Toplantıya Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, MHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Meltem Bölük, MHP İl yönetim kurulu üyeleri ile MHP İlçe Başkanları katıldı.
alicik-denizli-bsbyi-ornek-gosterdi-222730-5478e48bce91fa52b3fe6a8ee9974eb2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.