Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne (ABGC) ziyaret gerçekleştirdi. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve beraberindeki heyetin düzenlediği ziyarette samimi sohbetlerde bulunuldu. Görüşmede ABGC Başkanı Ümit Özmen nazik ziyaretleri dolayısıyla MHP heyetine teşekkür etti. Başkan Alıcık, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren “Su Bakanlığı” kurulmasına yönelik kapsamlı dosyayı Bahçeli’ye sunmuştu. Alıcık, iklim değişikliği, kuraklık ve su güvenliğini merkeze alan ve Türkiye’de müstakil bir Su Bakanlığı kurulmasını öngören dosyadan bahsederek AFAD ve Su Bakanlığı olmak üzere kurulacak iki bakanlığın Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığından söz etti. Alıcık, MHP Aydın’ın üye sayısının düştüğüyle ilgili iddialara yanıt vererek Didim’de yaşanan ilçe başkanlığı değişikliği hakkında da konuştu. Alıcık son olarak MHP Bahçeli’nin MHP Aydın Teşkilatının çalışmalarından duyduğu memnuniyetten söz ederek koltukların geçici olduğunu ve koltuğa bağlı olmadıklarını belirtti.

Alicik 2 Yeni Bakanlik Kurulmasi Icin Cagrida Bulundu Mucadele Etmemiz Gerekiyor Herkes Birbirine Karismis Vaziyette 630366 7E17Aaf1B05Aba6755Fe222Bcec88966

“DEVLETİMİZİN ÖNLEM ALMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Su Bakanlığı ve AFAD Bakanlığı kurulması talebinden bahseden Alıcık, “Bak mesela en son Afet ve Acil Durum Yönetmenliği (AFAD) Bakanlığı ile Su Bakanlığı kurulması ile ilgili, yani yaklaşık 100 sayfa olmak üzere hem yurt içinden hem yurt dışından bilim adamlarının çalıştığı. Zaten AFAD ile ilgili kesin olması gerekiyor. Çünkü bir yangın oluyor, ilçeden itfaiye istiyorsun, bir tane adam gönderiyor orman bölgesine. Mekanizme bozulmuş ve herkes birbirine karışmış vaziyette. Burada AFAD’ın kurulması çok önemli çünkü ileride bizim kuraklıkla mücadele etmemiz gerekiyor. Su Bakanlığı zaten önemli çünkü hayatımızın en önemli noktası su. Belki bundan sonra dünya savaşlarının bile çıkabileceği en büyük neden su kaynaklı olacak. Türkiye kuraklık yaşıyor, bak şimdi mesela dün DSİ Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Kar yağmıyor, tamam yağmur yağdı biraz ama suyla ilgili şey yok yani. Baraja gelen bir su yok. Yağış olmasına rağmen barajlara gelen su olmadığını öğrendik Ancak işte dağlarda kar yağar da ileride su yaparsa öyle. Bir de toprağın doyması gerekiyor mesela bu nedenle de önemli. O yüzden de devletimizin bu konularda önlem alması gerekiyor. Devletimiz önlemlerini alıyor. Dalaman Çayı’ndan Dandalaz Barajı’na su taşınması gündemde. Bunun takipçisiyiz” ifadelerine yer verdi.

Alicik 2 Yeni Bakanlik Kurulmasi Icin Cagrida Bulundu Mucadele Etmemiz Gerekiyor Herkes Birbirine Karismis Vaziyette 630366 85Da1Bf571A939Cd236996B928A3A617

“DAVANIN ADAMI OLACAK BİR ARKADAŞ BULACAĞIZ”

Didim’de yaşanan ilçe başkanlığı değişikliğiyle ilgili konuşan Alıcık, “Didim’de ilçe başkanı değişikliği oldu. Bizde AK Parti gibi üç kişiyi genel merkeze götürelim gibi bir durum yok. Genel Başkanımızın söylediği gibi toplumu ve partiyi kucaklayacak, davanın adamı olacak bir arkadaş bulacağız. Mustafa Bey’i de ben atamıştım. Aydın’da güzel geri dönüşler alıyoruz. ‘MHP bitiyor’ diyenlere aldırış etmeyin. ‘Üyeleri istifa ediyor’ diyenlere bakmayın. Öyle bilimsel bir çalışma yapıyoruz ki, her ay istifa oldu mu bize bildiriliyor. Terörle ilgili veya benzeri konularda istifalar yüzde 10-15’i geçmez” dedi.

“YANLIŞLIKLA İSTİFA EDENLER DAHİ VAR”

Partiden ayrılan üyelerin gerekçelerinden söz eden Alıcık, “Hakikaten Aydın’dan çok güzen verim alıyoruz ve ilerliyoruz. Öyle bağırarak, 'MHP bitiyor, MHP tamam siyaset dışı kaldı Aydın’da', 'Üyeleri istifa ediyor' gibi sözlere inanmayın. Bakın inanın böyle bir şey söz konusu değil. Mesela her ay öyle bir şey istifa olduğunda e-Devlet'ten bize gönderiyorlar. Alternatif partilere gitmiş ya da yanlışlıkla istifa edenler var. Bunun yanında ‘bize üye olursan işe sokarız’ gibi yaklaşımlar olmuş. Devlet kurumlarında veya belediyelerde işe girme sürecinde partimizden istifa edenler oldu. Sendikalarda da bu böyleydi. AK Parti ile bunu kırdık. Belediyelerde işe girilecekse farklı bakılıyor. CHP’li belediyelerin çok olduğu dönemlerde de bu böyleydi. Aydın’da üye sayımız artıyor. Osman Yozgatlı Mahalle Muhtarımızın afiş asması bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

“KOLTUKLARIN BİR GÜN SON OLACAĞINI BİLİYORUZ”

MHP lideri Bahçeli’nin teşkilatın Aydın’daki çalışmalarından memnun olduğunu belirten Alıcık, “Bu konularla ilgili Genel Başkanımıza dosya sunduk. Genel Başkanımız da hem belediye başkanlığı hem il başkanlığı dönemimizden çok memnun olduğunu ifade etti. O koltuklara bağlı mıyız? Değiliz. O koltukların bir gün son olacağını biliyoruz zaten. Ama önemli olan burada iz bırakmak bak. Ben ekip arkadaşlarımla beraber Aydın’ın bütün her şeyine hakimiz ciddi manada söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi