“Alınan kararı doğru buluyorum”

“Alınan kararı doğru buluyorum”
ABONE OL
Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında liglerin ertelenmesi kararını değerlendiren Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan, “Sporcu sağlığı açısından alınan kararı doğru buluyorum” dedi.  

TÜRKER KOCAKAHYA-  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korona virüs salgını tedbirleri kapsamında federasyon başkanları ile yaptığı toplantı sonrasında futbol, basketbol ve voleybolda liglerin ertelendiğini açıkladı. Alınan karar sonrasında Aydın takımlarının mücadele ettiği Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL), Aydın Süper Amatör Lig play-off müsabakaları ve Aydın 2. Amatör Küme maçları da ertelenmiş oldu. Konuyu değerlendiren Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan, alınan kararı sporcu sağlığı açısından çok doğru bulduğunun altını çizdi.
“KONFEDERASYONDAN YAZI BEKLEYECEĞİZ”
Alınan karar sonrasında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından kendilerine gelecek yazıyı beklediklerini belirten Arıkan, “Hem BAL hem de Süper Amatör Lig hem de 2. Amatör Küme maçları devam ediyordu. BAL maçları 12Nisan’da biteceği için Süper Amatör Lig takvimi de ona göre belirlenmişti. Şimdi bize gelecek yazı doğrultusunda hareket edeceğiz. Eğer ilerleyen süreçte tarihler belirlenirse biz de yerel lig takvimini belirleriz. 2. Amatör Lig konusunda da tarihler netleştiğinde yeni bir takvim belirleyeceğiz” dedi. Futbolun birebir mücadelenin olduğu bir spor olduğunu anımsatan Arıkan, “Bu sebeple alınan karar çok doğru. Kulüplerle de iletişim halinde olacağız. Amatör spor camiası için karar hayırlı olsun. Umarım korona virüs salgınını alınan önlemler sayesinde ülke olarak en az zararla atlatırız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.