Alinda’da kazı çalışmaları başlıyor

Alinda’da kazı çalışmaları başlıyor
ABONE OL
Karpuzlu’da bulunan Anadolu’nun en görkemli antik kentlerinden birisi olan Alinda Antik Kentinde kazı çalışmaları yakında başlıyor.

ABDURRAHMAN FIRAT- Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Murat Çekilmez öncülüğünde kazı çalışması yapılacağını söyledi.

Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Rıza Posacı eşliğinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u geçtiğimiz günlerde ziyaret etti. Bakan Ersoy’u ilçeye davet eden Başkan Dönmez, ilçedeki tarihi yapılar hakkında bilgi verdi. 
Hiç mermer kullanılmadan granit taşlarla kurulan Alinda Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yakında başlayacağını belirten Başkan Dönmez, Karpuzlu-Milas yolunun yapılmasıyla birlikte Didim ve Bodrum’dan tur firmaları tarafından Labranda, Alabanda ve Alinda’ya günübirlik turların yapılacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ziyaretiyle ilgili konuşan Başkan Dönmez, “Alindamızdan bahsettik ve önemli bir değer olduğunu anlattık. İlçemize de davet ettik. Alinda ile ilgili çok güzel bir gelişme var. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Murat Çekilmez hocamız kazı çalışmalarına başlayacak. Yazın Allah nasip ederse kazılar başlayacak. Yer teminlerinin yapılması konusunda gerekli desteği vereceğiz. Bir nevi küçük bir üniversiteyi ilçemize taşıyoruz” dedi.

“Alinda önemli bir kültürel mirasımız” diyerek ilçe için önemine dikkat çeken Dönmez, “İyi tanıtılması gerektiğini düşünüyorum. Alinda Kültür ve Sanat Festivalini önceki belediye başkanlığım döneminde başlatmıştım. Allah nasip ederse yazın yine festivalimizi yapmayı düşünüyoruz. Alinda'nın kültürel anlamda gelen insanları mutlu edeceğini düşünüyorum. Karpuzlu-Milas yolunun açılmasıyla birlikte Alinda, Labranda ve Alabanda üçgenine Didim ve Bodrum bölgesinden tur firmalarının buraya günübirlik turlar düzenleyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
Karpuzlu’ya üniversite istediklerini belirten Dönmez, “Karpuzlu’ya da Adnan Menderes Üniversitesi'nin bir fakülte açmasını istiyoruz. Yüksekokulu olmayan bir ilçeyiz. Arıcılık, çiftçilik ve hayvancılıkta ilçemiz Aydın’da önemli yere sahip. Buraya farklı bir bölüm açıp ilçemize öğrencilerin gelmesini yetkililerden istiyoruz” diye konuştu. 
Vatandaşların deve güreşi talebinde de bulunduğunu dile getiren Dönmez, 8 Mart'ta deve güreşi yapmayı planladıklarını belirtti.

alindada-kazi-calismasi-basliyor-151101-0babc14b53926934060174c9dca6796d.jpgalindada-kazi-calismasi-basliyor-151101-79fc2ffb5d209025c578c0377a02bb04.jpgalindada-kazi-calismasi-basliyor-151101-a7ce8244bdf343278bc139f5a7d176f7.jpgalindada-kazi-calismasi-basliyor-151101-bd56dd4da1e6454214a84b227daf5793.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.