Altın geri dönüşü olmayan yola girdi

Altın geri dönüşü olmayan yola girdi
ABONE OL
35 yıllık Sarraf Ahmet Birol Taş altın fiyat artışlarının önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini söyledi. 

TUĞBA AYDIN - Altın fiyatları rekor seviyede seyretmeye devam ederken pandemi sürecinin küresel piyasa üstündeki olumsuz etkileri altın yatırımcılarının dikkatlerini altına çevirmelerine neden oldu. Hasanefendi Ramazan Paşa Mahallesi Hükümet Bulvarı üzerinde Taşçıoğlu Kuyumculuğun işletmecisi 57 yaşındaki sarraf Ahmet Birol Taş da altının dönüşü olmayan bir yola girdiğini söyledi.

ALTININ BU SAATTEN SONRA GERİ DÖNÜŞÜ YOK

Gram altın 408 liradan satışa sunularak son yılların en yüksek seviyesini gördü. 35 yıldır sarraflık yapan Taş altının yükselmesinin şu günlerde olağan olduğunu dile getirdi. Taş; “Altının yükselmesi olağan çünkü önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının araştırdığımız yerlere göre yükseleceği söyleniyor. Biz bu konuda mutabıkız. Çünkü gelişmeler o yönde olacağını gösteriyor.  Ama içimizde hala daha; altın geriye gelebilir mi? Altın düşer mi? Diye soran müşterilerimiz var. Altının bu saatten sonra geri dönüşü yok. Altında biz zaten geçen seneden bu günlerin olacağını tahmin ediyorduk. Ama pandemi hiç aklımızda yoktu. Biz pandeminin dışında bu fiyatların yani kuyumculuk mesleğinde edindiğimiz tecrübelere göre bu seviyelere geleceğini tahmin ediyorduk. Pandemiyle beraber erken doğum oldu diyebiliriz. Pandemi bu olayı hızlandırdı yani. Bu süreçte önümüzdeki günlerde altının daha hızlı bir şekilde artacağını hatta önümüzdeki 10 yıl da  artış göstereceğini bekliyoruz. Hatta pandeminin de 8 ile 10 yıl devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ OLAYLARI TETİKLEDİ

Pandeminin altında beklenen artışı hızlandırdığını söyleyen Taş; “Pandemi artışı hızlandırıyor diyebiliriz. Olması gerekeni daha erkene almış oluyor. Sebebi de çok eskiden bilgisayar ve internet yoktu bazı olayları biz işler olup bittikten sonra öğrenebiliyorduk. Şimdi bu bilgisayar ve internetten bir de çağımızda ulaşılmaz dediğimiz bilgilere daha çabuk ulaşıyoruz. Bazı olayları daha erken takip etme yeteneğini elde ediyoruz. Gelecekle ilgili bir takım teorileri izliyoruz Youtube gibi mecralardan. Onları da izleyip kendi bilgimizle beraber gelecekle ilgili tahmin yapabiliyoruz. Daha rahat tahmin yapabiliyoruz denilebilir.  Görünen o ki pandemi devam edeceğine göre bu fiyatların da daha artarak devam edeceğini görüyoruz biz” dedi. 

GÜMÜŞ DE ATAK YAPACAK

Taş altın piyasasındaki hareketliliğin gümüşü de etkileyeceğini söyledi. Taş; “Dünyada daha önce sezemediğimiz olayları mesela 1. ve 2. Dünya savaşı gibi olayların neden ve nasıl çıkarıldığını daha önceki bu salgın hastalıklarla ilgili geçmişte yaşanmış ülkelerle İspanya’da ve Avrupa’da yaşanmış olaylar var. O olayların da tekrarını yani 3. Dünya savaşının da aslında başladığını ama topla tüfekle değil de ekonomiler ve hastalıklar üzerinden artık gideceğini, değişik bir strateji uygulanacağını gördük. Ülkelere ekonomik açıdan baskılar, kapitülasyonlar vardı. Şimdi dolarla yaptırımlarla ülkeleri dizayn etmeye çalışıyorlar. Bir de şu boyuttan bakacak olursak  1970 yılından itibaren OECD ülkeleri dediğimiz petrol üreten ülkelerin ticareti altın üzerindendi. 1971 yılından sonra artık altın üreten ülkelerin dolar üzerinden ticareti yapılacağını söyleyip dolar üzerinden dünyayı yönetiyorlardı. Şimdi ise artık aslına dönüş başladı. Altın ile gümüşün tekrar gerçek değerine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Edindiğimiz bilgilerde bu konuda sadece altın değil emtia olarak artışların devam edeceğini düşünüyoruz. Gümüşün de altın gibi artacağını hatta gümüşün biraz geriden gittiğini görüyoruz ama gümüş de atak yaparak altının artışı gibi bir artış sağlayacağını tahmin ediyoruz” dedi.

altin-geri-donusu-olmayan-yola-girdi-170192-6b045cda473695c4f305c69d85b0857f.jpgaltin-geri-donusu-olmayan-yola-girdi-170192-66c5261cc9ffe8c946be6f6357009614.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum