"Amacımız turizmi daha fazla geliştirmek"

"Amacımız turizmi daha fazla geliştirmek"
ABONE OL
İl Pandemi Kurulu Toplantısı sonrasında konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Amacımız turizmi daha fazla geliştirmek" dedi. 

TUĞBA AYDIN- Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Hüseyin Aksoy; “Toplumun farklı kesimlerinden pandemi kurulumuza arkadaşlarımızı davet ederek Aydın ilinde yürütülen çalışmalarda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk” dedi. Aksoy, Toplantıda, turizm sektöründe yapılan çalışmaları, turizmin gelişmesi noktasında Aydın’a gelen turistlerin burada güvenli bir şekilde tatillerini yaparak ülkelerine dönmeleri konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

 
“TEMEL AMACIMIZ TURİZMİ DAHA FAZLA GELİŞTİRMEK” 
Toplantının ana gündemlerinden birinin turizm olduğunu ifade eden Aksoy; “Özellikle turistlerin ülkelerine dönmeden önce testlerin yapılmasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen çalışmaları biz de Aydın İli olarak burada hayata geçirmek için yapılmış olan çalışmaları gözden geçirdik. Temel amacımız turizmin daha fazla gelişmesini sağlayabilecek her türlü tedbiri burada alarak yürütülen çalışmaları daha iyi boyuta taşıyabilmek” dedi.

Toplantının ana gündemi Kurban Bayramında alınacak tedbirler olduğunu belirten Aksoy, Aydınlılardan dikkatli olmaları yönünde ricalarda bulundu. Aksoy; “ Kurban Bayramına gireceğiz. Benim bütün  vatandaşlardan istirhamım şudur; Bu bayramlaşma noktasında pandemi kurallarına mutlaka riayet edilmesi. Yasak noktalara gidilmemesi. Özellikle toplu bir bayramlaşma programı yapılmaması. Kurban kesimi sırasında ön görülen kurban şartlarının oluşturulduğu gerekliliği ortaya koymak ve buna uymak büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. 

 "BAYRAMDA HASSASİYETİ EN ÜST NOKTAYA TAŞIYIN"
Bayramda özellikle 60 yaş ve üstünün büyük risk altında olduğunu belirten Aksoy; “Onlarla bayramlaşırken kurallara büyük bir titizlikle uymamız büyük önem taşıyor. Kronik hastalarımız risk taşıyan gruplarımız bunlarla yine bayramlaşmalar büyük önem taşıyor. Ben toplumumuzun tüm kesimine, pandemi sürecinde gösterdikleri hassasiyetler için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama Kurban Bayramında da bu hassasiyetlerini en üst noktaya taşımalarını talep ediyorum. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Rehavete kapılmamalıyız. Özellikle maske takma, sosyal mesafe ve hijyen koşullarını büyük bir titizlikle hayata geçirmeliyiz. Bu anlamda bu güne kadar duyarlılık gösteren bütün Aydın halkına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bayramda da yine aynı hassasiyeti göstereceklerine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm Aydın halkının Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlıklı huzurlu bir bayram diliyorum” dedi. 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDAYIZ 
Aksoy, an itibariyle Türkiye’nin koronavirüs vaka sayılarının ülke ortalamasının altında olduğunu ifade etti ve ekledi; “Şu aşamada Aydın ili nüfusuna baktığımızda vaka itibariyle Türkiye ortalamasının oldukça altında ama biz rehavete kapılmamalıyız. Onun için bizde pek sorun yok deyip böyle farklı bir davranış içine girmemeliyiz. Yani herkesin duyarlı olması ve öngörülen kurallara uymalarını özellikle istiyorum” şeklinde belirtti.

vali-aksoy-amacimiz-turizmi-daha-fazla-gelistirmek-171243-35577a87ad8c09073f28a0afcc44c3c4.jpegvali-aksoy-amacimiz-turizmi-daha-fazla-gelistirmek-171243-6bcbf7824e82f7d3857236d70cb8847a.jpegvali-aksoy-amacimiz-turizmi-daha-fazla-gelistirmek-171243-50ea7bd5712b48b98041dd42be6d8416.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.