Anadolu basını Sivas'ta tek ses oldu

Anadolu basını Sivas'ta tek ses oldu
ABONE OL
Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 59. Başkanlar Konseyi, Sivas Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde gerçekleştirildi. 

MURAT TAN - 59. Başkanlar konseyine, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra TGF’nin yönetim kurulu üyeleri, Basın Vakfı yöneticileriyle aralarında Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Semra Şener’in de bulunduğu Türkiye’nin 65 İlinden cemiyet Başkanları ve yöneticileri katıldı. Sivas'taki ziyaretlerinde konuşan TGF Başkanı Karaca, yerel gazetelerin batma noktasına geldiğini söyleyerek destek istedi. Karaca, 'Anadolu basını batıyor' dedi. 

AGC BAŞKANI ŞENER YÖRESEL ÜRÜNLERİ TAKDİM ETTİ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın başkanlık ettiği heyet, ilk olarak Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaret etti. Ziyarette, aynı zamanda TGF Yönetim Kurulu Üyesi olan AGC Başkanı Semra Şener, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in, Sivas Kongresi’nin 100'üncü yıldönümü münasebetiyle Sivas Valisi Salih Ayhan'a, Aydın'ın yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye paketi ile birlikte tebrik ve selamlarını da iletti. Şener’in Sivas Valisi Ayhan’a sunduğu Aydın Valisi Köşger'in gönderdiği hediye paketindeyse Aydın’ın yöresel ürünlerinden oluşan kuru incir, kestane şekeri, zeytinyağlı incir, zeytinyağı ve künar yer aldı.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Başkan Karaca ziyaretinde, “Biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak öncelikle meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivas kongresinin 100’üncü yılında 100’ün üzerinde gazeteciyle Sivas’ta olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Sivas Valisi Salih Ayhan da yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazetecileri bu anlamlı günde ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Umarım şehrimizi beğenirsiniz ve yapacağınız toplantı verimli geçer” dedi. Yılmaz Karaca ve beraberindeki heyet daha sonra Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme kurulu üyesi Hakan Sezerer’in de bulunduğu heyeti ağırlayan Başkan Bilgin, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TGF heyeti daha sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Eken ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız’ı ziyaret etti. Heyet ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi’nin kampüsünü gezerek, Türkiye’de ilk kez hizmet vermekte olan 15 Temmuz Diş kliniğinin çalışmalarını izledi.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme Kurulu üyesi Hakan Sezerer de, 100’üncü yılda 100’ün üzerinde gazeteciyi Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, etkinliğe destek veren protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

tgf-baskanlar-konseyi-sivasta-basladi-126922-5c4402f8defb381efeae0236dceaaf0b.jpegtgf-baskanlar-konseyi-sivasta-basladi-126922-90f787f3c6e8660847dcce257e878db4.jpegtgf-baskanlar-konseyi-sivasta-basladi-126922-f4b53b7b047d6b6e90d8246594de8bf5.jpegtgf-baskanlar-konseyi-sivasta-basladi-126922-fbb2a4e191e5e2fbe0b895b67ede7050.jpeg 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.