Ankara’daki Aydınlılar iftarı birlikte açtılar

Ankara’daki Aydınlılar iftarı birlikte açtılar
ABONE OL
Ankara’da okuyan üniversite öğrencileri, Aydınlılar Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine bir araya geldi.

(ALPER ŞENDERE) Derneğin iftar organizasyonuna 55 üniversite öğrencisi ile birlikte CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve derneğin yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Derneği’nde Ankara’da okuyan üniversite öğrencileri iftar sofrasında bir araya geldi. Yemeğin ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Halil Apaydın, üniversiteli öğrencileri iftar için dernekte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek sınav durumlarını dikkate alarak bu organizasyonları birkaç kez daha yapabileceklerini söyledi. Apaydın konuşmasının devamında gençlik komitesinin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde daha kalabalık bir şekilde öğrencilerle derneğe gelmelerini sağlayacak çalışmalar yaptığını ve bunu başaracaklarına inandığını söyledi.  

Dernek olarak gençlerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla konferanslar, kurslar, söyleşiler düzenlediklerini, önümüzdeki yıl da Eylül ayından itibaren düzenli olarak bir program dâhilinde öğrencilerin talepleri doğrultusunda bu etkinlikleri gerçekleştireceklerini, söyleyen Apaydın, bunun yanında öğrencilerin derneği ders çalışmak için de kullanabileceklerini, boş zamanlarını dernekte geçirebileceklerini söyledi. 

Dernek Başkanı Apaydın’ın konuşmasından sonra CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül söz aldı. Bülbül konuşmasında, öğrencilerle iftar yemeğinde bir arada olmaktan mutlu olduğunu, derneğin çok güzel çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaları takdirle izlediğini ifade ederek derneğin Ankara’da okuyan gençlerin sahip çıkılması anlamında önemli bir görevi üstlendiğini ifade etti. Öğrencilerin her türlü sorunlarında kendisini arayabileceklerini, kendisini ziyaret edebileceklerini, her konuda öğrencilere yardımcı olacağını ifade eden Milletvekili Bülbül Aydın bölgesindeki jeotermal santrallerin ilimize zarar verdiğini, bu konuda herkese görev düştüğünü, gençlerin bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi ve öğrencilere sorgulayan gençler olmaları tavsiyesinde bulundu.   

Konuşmaların ardından Aydınlılar Derneği Başkanı Halil Apaydın, Milletvekili Bülbül’e Aydın Halk kültürü üzerine araştırma/inceleme/alan araştırmaları yapan yazar Ergün Veren’nin araştırmalarının yer aldığı ve dernek tarafından bastırılan, geliri öğrencilere burs olarak kullanılacak ‘Aydın Kültürüne Halkbilimsel Dokunuşlar: İncir’in Yağı’ isimli kitabı hediye etti.

ankaradaki-aydinlilar-iftari-birlikte-actilar-105812-1a1577bae009683e9e4f11d2411ba5c0.jpgankaradaki-aydinlilar-iftari-birlikte-actilar-105812-03f06b5984ee4b493efb2fb35f82a523.jpgankaradaki-aydinlilar-iftari-birlikte-actilar-105812-4066ea0f5951e570bdbb6db0de433db7.jpgankaradaki-aydinlilar-iftari-birlikte-actilar-105812-1263074ca4a2214778451f6cd915b2eb.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.