Araç fiyatları düşecek mi?

Araç fiyatları düşecek mi?
ABONE OL
Hareketliliğin devam ettiği otomotiv sektöründe son zamanlarda ikinci el fiyatlarında düşüş beklentisi var. 

AYŞE AKTAŞ - Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında yurt dışı ve yırt içi araç üretimi durmuştu. Haziran ayı itibariyle normalleşme sürecinin başlamasıyla otomotiv sektöründe hareketlilik başladı. Kamu bankalarının tarihin en düşük taşıt kredisi kampanyasını başlatmasının adından sıfır ve ikinci el araçlar ile ilgili fiyat araştırmaları vatandaşlar tarafından devam ediyor. Araç fiyatlarının düşüp düşmeyeceği ile ilgili olarak Galerici Doğan Güneş konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘KİMSE HAYALE KAPILMASIN’
Nazilli’de uzun yıllardır galericilik yapan işletmeci Doğan Güneş, otomotiv piyasalarındaki son durumu değerlendirdi. Güneş,” Türkiye’de her şey artıyor paramız da eğer kaybettiği için üretim olamayan bir ülkede paranın değeri korunmaz. Bundan da ilk başta araç sektörü etkileniyor. Araba fiyatları kesinlikle düşmez. Yurt dışı ve yurt içindeki fabrikalar 4 aydır üretim yapamıyor. İç pazarda 4 aylık bir açlık var. Fabrikaların 4 aydır üretim yapmadıkları süreyi şuanda başlattılar ve çok fazla  talep var. Bayiye 5 araba geliyor 50 müşteri var. Devlet neden ÖTV veya KDV indirsin ki? Müşteri çok zaten. Bugün gidin bir araba firmasına 3 aylık arabayı sattım diyor. Arabanın hangi renk olduğu, nasıl bir model olduğu belli değil ama müşterisi hazır. Önümüzdeki aylarda üretecek oldukları arabaları şimdiden satmaya başladılar. O yüzden araba fiyatları düşmez. Alıcı 100,gelecek olan araba sayısı 40.Tersi olmuş olsaydı fiyatlar düşerdi. Kimse hayale kapılmasın” diye konuştu.

‘TEHLİKELİ BİR YERE DOĞRU GİDİYORUZ’
Vatandaşların bankaların vermiş olduğu düşük araç kredilerine kapılarak önümüzdeki günlere de tedbirli olmalarını ve bütçeleri kadar otomobil almalarını tavsiye eden Güneş, ”Vatandaş şuanda eğer biraz birikmişi varsa üzerine devletin verdiği destek kredisini koyup araç alıyor. Önce 20 bin olan araba şuan 30 bin oldu neden? Önce 1 kişi bakan arabaya şimdi 10 kişi bakıyor. Otomatik olarak arabanın değeri yükseldi. Bugün motosikletin fiyatı 20 bin lira olursa araba nasıl 30 bin 40 bin olmasın. Nereye kadar gider bilemiyoruz? Tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz. Çünkü 6 ay ödemesiz kredi veriyorlar peki ya 6 ay sonra ne olacak? Kazanç yok. Pat diye kazanacak mıyız? İnsanların biraz daha dikkatli olması gerek. Benim için bir müşteri yaşamalı. Geliyor bazı müşterim kendini zorluyor krediyle. Bir düşük model araba al ama kredi ile araba alma. Çünkü 10 lira ödediyseniz 5 lira zararla çıkıyorsunuz işin içinden. Yaşayan  müşteri olmuyor o saatten sonra. Müşteri ölüyor yada ödemleri yapamadığı için arabayı satıyor. Herkese araba satayım derdinde değil doğru alışveriş taraftarıyım” dedi.

arac-fiyatlari-dusecek-mi-168430-e5941552083c50aa87ecaf9dc7288043.jpegarac-fiyatlari-dusecek-mi-168430-c766e91d7cafe8cd6af7ef6dc96d1f63.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.