Arazi yolları bizim görevimiz değil

Arazi yolları bizim görevimiz değil
ABONE OL
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal başkanlığında gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında, muhtarlar mahalleleri ile ilgili talep ve şikayetlerini anlattı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Muhtarların çoğunlukta arazi yollarının yapımı ile ilgili talepleri karşısında söz alan Fen İşleri Müdürü Hafizana Tosun, görevlerinin imar planı ve yerleşik alan sınırları içinde hizmet vermek olduğunu söyledi. Tosun, “Bizim sorumluluğumuzda olmasa da biz yine size yardımcı olmaya çalışacağız” dedi. 

Karacasu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda muhtarların çoğunluğu arazi yolları ve parke taşı döşenmesi konusundaki taleplerini iletti. Belediye Başkanı Zeki İnal, taleplerin hepsine birden yetişmek mümkün değil aciliyet sırasına göre yapıyoruz “ derken, Fen İşleri Müdürü Hafizana Tosun, konuya açıklık getirdi. Tosun, “Belediyenin görevi öncelikle imar planı içerisinde kalan yolları açmak. Yolların bakımını alt yapısını, üst yapısının bakımını sağlamaktır. Herkes istiyor, bende istiyorum her yol iyileştirilsin güzelleştirilsin. Yürüyüş yolları yapılsın. Ama bazı şeyler bizim bütçemizi kısıtlıyor. Kanunun verdiği yetkiler bizi kısıtlıyor. Biz büyükşehir, bütünşehir olalı görevimiz dışındaki yerlere de girmeye başladık. Büyükşehirle birlikte ana arterleri yapalım ama her yolu girmemiz mümkün değil arkadaşlar” dedi. 

ESKİDEN VATANDAŞ KENDİSİ YAPTIRIYORDU
Büyükşehir yasası yürürlüğe girmeden önce Karacasu ilçe belediyesi iken arazi yollarının yapımını ya vatandaş kendisi ya da Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının yaptığını kaydeden Tosun, “Biz ilçe belediyesi iken arazi yollarını vatandaş kendisi yaptırıyordu. Araç kiralıyordu mazot parasını biz veriyorduk. Çiftçi Koruma Başkanlığı yaptırıyordu bu yolları. Her yere eğilmemiz gerçekten mümkün değil. Siz bana merkezde imar planı içerisinde şurası neresi diye sorsanız ben kafamda canlandırabilirim. Ama kırsaldaki mahalleleri kafamda canlandıramam. Biz yine de size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yardımcı olacağız da. Bizim görevimiz imar planı ve yerleşik alan sınırları içerisinde çalışmak” diyerek muhtarlara talep ettikleri hizmetin ilçe belediyesinin görevi olmadığını hatırlattı. 

Mahalle muhtarları ise Fen İşleri Müdürü Tosun’un yaptığı açıklamanın ardından bunu kendileri ne kadar bilse de vatandaşa anlatıp ikna etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Vatandaş bizden hesap soruyor” şeklinde cevap verdi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.