Arı zararlısına karşı toplu mücadele başlatılacak

Arı zararlısına karşı toplu mücadele başlatılacak
ABONE OL
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, arı zararlısı olan varroa hastalığına yönelik mücadele çalışmaları kapsamında, 2021 yılı içinde yapılacak mücadele yöntemini, takvimini ve eğitim çalışmalarını belirledi.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, varroa hastalığına karşı mücadelenin toplu ve senkronize şekilde sürdürülmesine karar verildi. Aydın’daki arıcılara da bu hastalıkla mücadeleye yönelik eğitim verilirken, ilçelerde de verilecek eğitim için de takvim oluşturuldu.

ARICILARA TEKNİK DESTEK SAĞLANACAK
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü işbirliğinde, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli konu sorumlusu veteriner hekimler ile sahada görev yapmakta olan serbest veteriner hekimlere varroa hastalığına ilişkin Kovid-19 tedbirleri kapsamında online eğitimler de verilecek. Ardından eğitim alan personel de arıcılara, teknik destek sağlayacak.

DETAYLAR PAYLAŞILACAK
Kovid-19 pandemisinin ülkedeki seyrine göre belirlenecek dönemlerde arıcıların da katılım sağladığı eğitim faaliyetleri düzenlemesinin planlandığı belirtildi. “Varroa Hastalığına Karşı Toplu Mücadele Çalışmaları” kapsamındaki çalışmaların da ilerleyen dönemlerde İl Müdürlüğünün ve Arı Yetiştiricileri Birliği’nin sayfalarında da paylaşılacağı ifade edildi. 

Aydın Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hamit Eray Yeşilçayır’ın başkanlığını yaptığı toplantıya ADÜ Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bakırcı, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Aydın Tarı, Arı Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele konu sorumlusu Veteriner Hekim Hakan Kaya ve Veteriner Hekim Dr. Emine Yıldız katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.