Arslan paketi olumlu karşıladı

Arslan paketi olumlu karşıladı
ABONE OL
Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketini olumlu karşıladığını açıkladı.

AYŞE AKTAŞ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketinde dar gelirli küçük esnafa yönelik vergi muafiyeti sağlanması öngörüldü. Düzenlemeye göre basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnaf gelir vergisinden muaf tutularak beyan yükümlülükleri kaldırıldı.

‘ESNAFIN DAHA ÇOK DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu ekonomik reform paketlerindeki maddelerin olumlu olduğunu söyleyen Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti sağlanması konusunda ise, ”Bu yardım ve destekler ne kadarı üyelerimizi kapsayacak henüz bilmiyoruz ancak bizim asıl talebimiz şudur: İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kapatılan kıraathaneler, pansiyonlar, düğün salonları, halı sahalar ve okulların kapatılmasıyla işsiz kalan servis şoförleri gibi esnafın diğerlerine göre çok daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Çünkü bu tarz işyerlerinin halen müşterisi yok. Bu şekilde ayakta kalmaları çok zor” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.