Artık yaslar tutmaktan bıktık

İstanbul’da meslektaşlarının saldırı sonucunda vefat etmesinin ardından açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin, “Biliyoruz ki, başımız sağ olmayacak. Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” dedi.

İstanbul Bakırköy'de Abdullah Türkoğlu adlı kişi avukat Servet Bakırtaş'ı ve Öznur Tufan'ı silahlı saldırı sonucu öldürdü. Yapılan silahlı saldırı sonrası vefat eden meslektaşları için avukatlar basın açıklaması yaparak oturma eyleminde bulundu.  Eylem öncesinde avukatlar Aydın Adliyesi içinde alkışlarla koridorlarda yürüdü. Yürüyüş sonrasında açıklama yapıldı ve ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. Avukatlar adına açıklamayı yapan Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin, can güvenliklerinin olmadığını kaydetti. 


“ARTIK YASLAR TUTMAKTAN BIKTIK”
Yetişkin, tarafından konuya dair yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Biliyoruz ki, Başımız Sağ Olmayacak. Dün Bakırköy'de bir meslektaşımızı alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdik. Av. Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı müvekkili ile özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güçle, ölüm kustu. Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir "toplumsal ders" olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Savunma olmazsa, "olmaz yargılama" diyoruz. Öylesine kutsiyet yüklüyoruz ki mesleğimize, şimdi bir özel müdafi olmazsa, bu katil zanlısını da "bir avukat" savunacak. Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş'ın yüreği şimdi bizde atacak. Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Av. Servet Bakırtaş’ı düşünce dünyamızda şehit olarak yaşatacağız.”

İzlenme: 512
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar