Asgari Ücretlilere jest

Asgari Ücretlilere jest
ABONE OL
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Asgari ücrette jestimizi yaparız" sözlerine açıklık getirdi.

HABER MERKEZİ- Kalın, merakla beklenen asgari ücret konusunda da açıklama yaptı.
Asgari ücret konusunun kabine toplantısında gündeme gelmediğini ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışma yaptığını belirten Kalın, “Bunu diğer kurumların ve ilgili tarafların bütün değerlendirmeleri alınmak suretiyle bir noktaya gelecek o noktada da tabi ki Cumhurbaşkanımızın da bir değerlendirmesi olacak. Burada jesti, rakamın inmesi çıkmasından ziyade herkesin taleplerini karşılayacak bir orta yolun bulunması şeklinde anlamak daha isabetli olur. O konudaki çalışma devam ediyor şu anda." ifadelerini kullandı.

BU HAFTA İÇİNDE 2020 ASGARİ ÜCRET TUTARI BELLİ OLACAK
Komsiyon, dördüncü ve son toplantısını bu hafta içinde yapacak. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret bu toplantıda netleşecek.


JESTİMİZİ YAPARIZ
Başkan Erdoğan, asgari ücretle ilgili çok önemli bir açıklama yapmıştı. Cuma günü asgari ücretle ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretliye müjde vermişti.
Erdoğan, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." değerlendirmesinde bulunmuştu.


ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?
Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı. Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık'ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.