Aşılamada hedef birincilik

Aşılamada hedef birincilik
ABONE OL
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, illerdeki aşılama oranına ilişkin paylaştığı haritada Aydın’ın en fazla aşılamanın yapıldığı 8’inci il olduğu görüldü.

GÖKHAN DÜZYOL - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre aşılama tablosunda Aydın, en fazla aşı yapılan 8’inci il oldu. Aydın’da aşılama sayısı da 1 milyonu aştı. İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, pandemi süresince gösterilen özverinin, aşılamada da gösterildiğini ifade etti.

Aydın’ın Türkiye’deki aşılama sayısı oranlarında birinci sıraya gelmesi için sağlık çalışanlarının kendini adadığını ifade eden Açıkgöz, “Gerek aile sağlığı merkezi çalışanları, gerek hekimlerimizin hepsi kendilerini, aşılamada birinci il olmaya adamış durumdalar. Biz de bu enerji ve motivasyonla hızlı şekilde Türkiye’nin en iyi, en fazla, en güvenli ortamlarda aşısını yapan il olmak istiyoruz. Bunu da başaracağımızı düşünüyoruz.” dedi. 


ORTALAMA 22 BİN DOZ AŞI YAPILIYOR

Aydın’da günde 22 bin doz aşının yapıldığını aktaran Açıkgöz, şöyle devam etti:
“Burada bizim hedeflediğimiz aşılama hizmetini daha da yaygınlaştırmak. Kısa süre önce muhtarlarımızla da görüştük. Onlar da kendi bölgelerindeki vatandaşları organize etti ve sırası gelenleri de hızlıca aşıladık.” dedi.


“REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM”

Sıcak havaların artmasıyla maskelerin çıkartılmaması gerektiğini kaydeden Açıkgöz, “Rehavete kapılmamak lazım. Kovid-19 sürecinin ne kadar sıkıntı yarattığını hepimizin ne kadar yorulduğunu herkes çok iyi biliyor. Normalleşebilmek için çok büyük gayret var. Hem Sağlık Bakanlığı cephesinde hem devletin tüm yapıları içerisinde hem de vatandaşların içerisinde özlem var. Belirlenmiş kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi lazım. Bunların dışına çıkıldığında her türlü sıkıntıyla karşılaşmak olası bir durum. Dünyada bu süreci yaşayan bir sürü ülke var. Biz bu olumsuz tecrübeleri bir daha yaşamak istemiyoruz. Dolayısıyla şu an hazırlanmış takvime elimizden geldiğince uymak zorundayız.” ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.