Ata tohumları bu kez bulunduğu yerde dağıtıldı

Ata tohumları bu kez bulunduğu yerde dağıtıldı
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ata tohumlarının dağıtımına Yenipazar'da devam edildi. Belediye Meydanı'nda gerçekleşen dağıtımda biber, domates ve patlıcandan oluşan 30 bin fide için uzun kuyruklar oluştu.

(SİMGE ATA) Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından dört yıl önce başlatılan 'Yerel Tohumları Koruma' projesi kapsamında Yenipazar'da fide dağıtımı yapıldı. Vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu dağıtımda domates, biber ve patlıcan fideleri kısa sürede tükendi. 
"KESEDEN ÇIKARIP YETİŞTİRDİK"
Vatandaşlara kendi elleriyle fidan dağıtan Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, önceki başkanlığı döneminde başlatılan çalışmaların sonuç verdiğini belirterek, "Köylerde bir tohum envanteri çıkarmıştık. Dedelerimizin ninelerimizin keseleri ve çıkınları içinde sakladığı yerli tohumları topladık. Daha sonra bir belediye fidanlığı kurduk. Amacımız kültür varlığı olarak bu tohumlarımıza sahip çıkmaktı. Bizim büyük tohum tekelleriyle mücadele etme gibi bir derdimiz yok. Hiç olmazsa mutfaklarımızda tükettiğimiz sebzelerin yerli tohumlardan üretilmiş sebzeler olduğunu bilerek böyle bir çalışmayı başlattık" dedi. 
YERLİ TOHUMUN TÜRKİYE'YE YAYILMASINI İSTİYOR 
Erden, kendilerinin yalnızca yerli tohumun üretimine katkı sunduklarını asıl vazifeyi Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini ifade ederek, "Kısırlaştırılmamış, kromozomlarıyla oynanmamış dolayısıyla üreyebilen ve tekrar üretimde kullanılabilen, sağlıklı beslenme için çok önemli olan düşüncenin uygulayıcısı olarak bu sahnede görev aldık. Büyükşehir belediyemiz bunu kendine bir iş edindi" dedi. . Özlem Çerçioğlu'nun tüm ilçelerde yürüttüğü yerli tohumların ıslahı çalışmalarını takdir eden Erden, "Bu ata tohumlarının diğer ilçeler başta olmak üzere bütün Türkiye’de yaygınlaşması ve bütün Türkiye’yi kapsamını çok istiyorum. Biz karınca kararınca burada bir işaret fişeği yaktıysak bundan kendimizi mutlu sayarız" diye konuştu.

ata-tohumlari-bu-kez-bulundugu-yerde-dagitildi-103210-571e5d65111a23e01e9c488dcfa2768c.jpegata-tohumlari-bu-kez-bulundugu-yerde-dagitildi-103210-da795706407dc45e1bf3103ce35791db.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.