Atabay, açılışta kurban kesilmesine müsaade etmedi

Atabay, açılışta kurban kesilmesine müsaade etmedi
ABONE OL
Didim Akbük’te bir restoranın açılışına katılan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, açılış öncesi alana getirilen kurbanlık koyunu kesilmesine karşı çıktı. 

Akbük’de hizmete giren Baron Restoran’ın açılışına, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, ve vatandaşlar katıldı. Açılış için getirilen koyunun kesilmesine karşı çıkan Atabay; Türkiye’nin ilk Vegan festivaline ev sahipliği yapan Didim’de hayvanların bu şekilde kesilerek telef edilmemeleri gerektiğini, açılışlar da kurban kesilmesine müsaade etmediğini ve asla etmeyeceğini belirtti.

VATANDAŞLAR TAKDİR ETTİ

Hayvan hakları mücadelesi konusunda bir farkındalık yaratmak adına “Vegan Dostu Kent” olma idealiyle yola çıktıklarını, bu hassasiyette hareket ettiklerini belirten Başkan Atabay, açılışta işletme sahiplerinden gelen kurban kesilme talebine karşı çıkarken, bu duruma müsaade etmedi ve kurban kestirmedi. Başkan Atabay’ın açılışta kurban keserseniz burayı terk ederim demesi açılışa katılan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Restoran açılışı kurdele kesimi ve konuşmaların yapılması ile son buldu.

İLK DENEYSİZ BELEDİYE “DİDİM BELEDİYESİ” OLMUŞTU 

Hayvan haklarını savunmasıyla tanınan Başkan Atabay, "Geçtiğimiz aylarda barınağımızda korumakla yükümlü olduğumuz hayvanların, ölüme ve işkenceye terk edileceğini bile bile, hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara verilmeyeceğini, bir hayvan haklarına saygı ilkesi olarak benimseyerek bu yöndeki bir kararın Didim Belediye Meclisinden çıkarılması konusunda ek gündem maddesi sunarak, meclisten çıkan kararla Türkiye’nin deneysiz belediyesinin Didim Belediyesi olmasını sağladık” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum