Ataeymir muhtarı 25 yıldır kayıp ağabeyini arıyor

Ataeymir muhtarı 25 yıldır kayıp ağabeyini arıyor
ABONE OL
Karacasu’nun Ataeymir Mahallesi Muhtarı Özcan Başalan, 1995 yılında henüz 23 yaşındayken evden kaçıp bir daha dönmeyen sağır ve dilsiz ağabeyi Ali İhsan Başalan’ın(48) kaybolmasının üzerinden geçen 25 yıla rağmen yolunu gözlüyor.

GÜLAY ÖZTEKİN'İN ÖZEL HABERİ - Muhtar Başalan, umutla sırra kadem basan ağabeyinden gelecek iyi haberi bekliyor. 

Ataeymir Mahallesinde Yusuf-Müşerref Başalan çiftinin 4 çocuğundan biri olup henüz 2 yaşındayken geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sağır ve dilsiz olan Ali İhsan Başalan, 1995 yılında 23 yaşındayken kaçıp gittiği baba ocağına bir daha dönmedi. 

SIRRA KADEM BASTI
Ataeymir Mahallesi Muhtarı Özcan Başalan’ın (44) da ağabeyi olan Ali İhsan Başalan’dan o gün bugündür haber alınamadı. Yaz aylarında tatil beldelerinde turizmde çalışıp kışın ailesinin yanına dönen Ali İhsan Başalan’ı her yerde arayan muhtar Başalan, 25 yıldır hasretle ağabeyinden gelecek iyi haberi bekleyerek ömür geçirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında oğlunun hasretinden kansere yakalanan annesi Müşerref Başalan’ı toprağa veren muhtar Başalan, gitmedik yer çalmadık kapı bırakmadı. 

ANNESİ OĞLUNUN HASRETİNDEN KANSERE YAKALANDI
Şu anda hayatta olup olmadığını bilmediklerini gittiğinden beri kendisinden bir daha haber alamadıklarını ifade eden Başalan, “Başına bir şey gelmiş olsa haberimiz olurdu. Ölmüş olsa nüfustan kaydı düşülür. Nüfusta hala yaşıyor görünüyor. Aramadığımız araştırmadığımız yer kalmadı. Zaman zaman çeşitli illerde görüldüğü şeklinde ihbarlar aldık. Gelen her ihbarın peşinden gittik. Hepsi boş çıktı. Kimsesizler mezarlıklarına baktırdık. Bu güne kadar ölü ya da diri hiçbir izine rastlayamadık. Akıbetini merak ediyoruz. Öldüyse öldüğünü bilir umudumuzu keseriz. Değilse neredeyse gider alır geliriz. Annem, oğlunu sayıklaya sayıklaya öldü. Tek ve son arzusu dünya gözüyle bir kez daha yıllardır hasret kaldığı oğlunu görüp sarılıp kucaklayabilmekti. Ancak muradına eremeden üzüntüsünden kansere yakalandı. Oğlunu göremeden toprağa verdik” dedi. 

DÖN ARTIK BU HASRETLİK BİTSİN
Ağabeyinin hayatta olduğunu ve hep bir gün bulunup geri gelecekmiş gibi umudunu hiç yitirmediğini sözlerine ekleyen Muhtar Başalan, “Babam da ben de onu çok özledik. Çok zeki akıllı biriydi. Sağır ve dilsiz olduğu için derdini pek anlatamasa da zehir gibiydi. Yaz aylarında tatil beldelerine gider çalışır gelirdi. Evden neden kaçıp gittiğini bilmiyorum. O zaman o 23 ben ise 19 yaşındaydım. Şu anda hayattaysa eğer 48 yaşında olacak. Tek gayemiz yaşıyorsa da öldüyse de iyi ya da kötü haberini almak. Başına bir şey mi geldi bilemiyoruz. Yaşadığını, iyi olduğunu bilelim başkada bir şey istemiyoruz. Onu çok özledik. Fotoğrafına bakıp avunuyoruz. Bir gün ansızın çıkar gelir diye yıllarca yolunu gözledik. Artık dönsün ve bu hasretlik bitsin. Bizi daha fazla üzmesin. Annem göremeden öldü. Hiç değilse dünya gözüyle son bir kez babam görsün. Sağ olduğunu yaşadığını bilelim ziyanı yok evine dönmesin” diye konuştu. 

YERİNİ BİLEN GÖRENLERİN BİLDİRMESİNİ İSTEDİ
Başalan, bunca yıla rağmen umutla ondan gelecek iyi bir haberi beklerken ağabeyinin dünyanın öbür ucunda yaşadığını bilse hemen gidebileceğini söyledi. Muhtar Başalan, yıllardır sırra kadem basan ağabeyi Ali İhsan Başalan’ın yerini gören bilenlerin insanlık namına bildirmelerini rica etti.

ataeymir-muhtari-25-yildir-kayip-kardesini-ariyor-159496-4d77a37d9e3e14f04ee7d75c2761872b.jpgataeymir-muhtari-25-yildir-kayip-kardesini-ariyor-159496-2b77f42c05093f2868e6f9ec6e6cce66.jpg

 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.