Atatürk anısına 33 bin kitap ayracı astılar 

Atatürk anısına 33 bin kitap ayracı astılar 
ABONE OL
AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri tarafından üzerinde Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu 33 bin kitap ayracı, kent merkezinde ve ilçelerde belirlenen noktalara asıldı. 

MURAT TAN - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının 81. yılı dolayısıyla AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ilçelerle birlikte düzenlenen eş zamanlı etkinlikte, Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu 33 bin kitap ayracı, ilçelerin kent meydanlarında ve belirlenen noktalardaki iplere asıldı.

KENT MERKEZİNDE 10 BİN AYRAÇ ASILDI

Efeler’de Gençlik Caddesi, Sevgi Yolu ve Atatürk Kent Meydanı’nda AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından 6 bin ayraç asılırken, AK Parti Efeler İlçe Gençlik Kolları ise 4 bin ayraç astı. Efeler’de Aydın Valiliği önünde yapılan 10 Kasım Anma Töreni’nin ardından Atatürk Kent Meydanındaki havuzun önünde, "Kitap Ayracı Asma" etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye' de ilk olarak AK Parti Aydın Gençlik Kollarının başlattığı ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamid Burak Aykut, “AK Parti Gençlik Kolları olarak bizimle geleneksel hale gelen, kendimize göre Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmanın en güzel yollarından biri olarak düşündüğümüz ayraç çalışmamızı 10 Kasım kapsamında üçüncü defa gerçekleştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere vermiş olduğu değer ve eğitime vermekte olduğu önem tarih sayfalarında yer almaktadır” dedi. 

“GÜZEL AHLAK ÜZERİNE HAREKET EDECEĞİZ”

Atatürk’ün, “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünü hatırlatan Aykut, “Atatürk’ün bu sözleri bizler için önemlidir. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi her geçen gün ileriye taşımak için elimizden geleni yapacak ve her alan da mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sürdürdüğümüz mücadelede sınırlarımızı bilecek, ahlaki ölçülerimizi her zaman koruyacağız. Zorbalığa zorbalıkla, şiddete şiddetle değil her zaman çizgimizi koruyarak Atatürk’ün gençlere verdiği değeri boşa çıkarmadan geleneklerimiz ve göreneklerimize bağlı, bizi yetiştiren ailelerimize saygılı ve yaşıtlarımızı, genç kardeşlerimizi sevgi ile kucaklayacak güzel ahlak üzerine hareket edeceğiz” diye konuştu. 

“MİLLİ MENFAATLERİMİZ ÖN PLANDA OLACAK”

“Geçmişten günümüze, toplumun varoluşunun bir parçası olan değişimlere ayak uydurularak ülkemizin daima ileriye taşınmasını hedefleyen adımlarla sağlam bir şekilde yolumuza devam etmekteyiz” diyen Aykut, “Gerek yurt içi gerekse yurt dışında yer alan gizli ya da açık mihraklara karşı her zaman dediğimiz ve son nefesimize kadar söylemekten vazgeçmeyeceğimiz “Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak” anlayışıyla durmadan fakat yeri geldiğinde nefeslenerek yolumuza devam edeceğiz. Milli menfaatlerimizin ve milli irademizin ön planda olduğu siyaset anlayışı içerisinde olacağız. 2023 hedeflerine hızla ilerlediğimiz, milli iradeden vazgeçmeyerek koştuğumuz bu yolda bugünlere gelinmesinde yol haritası çizen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar uğruna gözünü kırpmadan şehit olan tüm askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi. 

Etkinliğe, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamid Burak Aykut ve yönetim kurulu ile partili gençler katıldı.

ataturk-anisina-33-bin-kitap-ayraci-astilar-135511-584fb696a15399e4ed8e75972fbfd6f8.jpegataturk-anisina-33-bin-kitap-ayraci-astilar-135511-c0860e02de36a1ef8a8e14adb103c7fe.jpegataturk-anisina-33-bin-kitap-ayraci-astilar-135511-d18030ae259f39f9c33c9030ed602312.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.