Atay dobra dobra konuştu; “Sokaktan alıp da müdür yapmadım” 

Atay dobra dobra konuştu; “Sokaktan alıp da müdür yapmadım” 
ABONE OL
Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis toplantısının ilk oturumunda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Sağlık İşleri Müdürü olarak atadığı kardeşi Dr. Eralp Atay hakkında açıklama yaptı. 

MURAT TAN - Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, geçtiğimiz aylarda Sağlık İşleri Müdürü olarak atadığı kardeşi Dr. Eralp Atay ile ilgili sessizliğini bozdu. Bir süredir konunun bazı basın yayın organlarında ve türlü mecralarda dillendirilmesi nedeniyle açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Başkan Atay, kardeşi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay’ın kariyeri hakkında ayrıntılı bilgi vermesinin ardından, “Eğer liyakat gözetmeksizin kendisini atadığımı düşünen varsa ben gereğini yapmaya hazırım” dedi. Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin kararı uygun bulduklarını ve onayladıklarını belirtmesi üzerine Atay, meclis üyelerine teşekkür etti. 

“SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRÜ İKTİSAT MEZUNUYDU” 

Atay konuyla ilgili açıklamasında, “Benim kardeşim Eralp Atay mecbur hizmetini Malatya Kale’de  yaptı. 7 yıl Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda görev yaptı. 21 yıl Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünde kurum hekimliği yapmıştır. 6 yıl 3 dönem Türk Tabipler Birliği merkez konsey kurulu üyeliği yaptı. 8 yıl dört dönem Aydın Tabip Odası Genel Sekreterliği yaptı. Dört yıl iki dönem Aydın Tabip Odası başkanlığı görevinde bulundu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucu başkanıdır. Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği kurucu başkanıdır. 6 yıl boyunca da ilk özel hastane bulunduğu dönemde nöbet tutarak görev yapmıştır. Askerlik görevini de Tekirdağ Çorlu’da yapmıştır. 300 bin nüfuslu Efeler Belediyesi’nde benim kardeşim Sağlık İşleri Müdürü atanıncaya kadar doktor yoktu. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde iktisat mezunu bir kişi görev yapıyordu. Aynı zamanda da mezarlıklar müdürüydü” dedi. 

“LİYAKATLE ATAMA YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM” 

Dr. Atay’ın sayesinde kurumun 240 bin lira tasarruf ettiğini söyleyen Başkan Atay, “Benim kardeşim daha doğrusu şu anda Sağlık İşleri Müdürü olan arkadaşımız Dr. Eralp Atay, Efeler Belediyesi’nde iş sağlığı ve güvenliği birimi oluşturmuştur. Efeler Belediyesi’nin dışarıdan hizmet satın almasıyla ilgili olarak harcanan 280 bin lira paradan 240 bin lira tasarruf edilmesine katkı yapmıştır. Müdürlük görevinin yanı sıra kurum hekimliği de yapmaktadır. Görev yaptığı tüm meslek yaşamı boyunca hakkında hiçbir adli ve idari soruşturma açılmamıştır. Şimdi ben hepinize sormak istiyorum. Benim kardeşimin kariyeri budur. Ben liyakatle atama yaptığımı düşünüyorum. Eğer böyle düşünmeyen bir arkadaşımız varsa gereğini yapmaya hazırım arkadaşlar” diye konuştu. 

“SOKAKTAN ALIP DA ŞİRKET MÜDÜRÜ YAPMADIM” 

Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerince Atay’ın Sağlık İşleri Müdürlüğüne atanmasında herhangi bir mahsur olmadığı, kendilerinin bu durumu gündeme getirmedikleri ve isabetli bir karar olduğu yönündeki açıklamaları üzerine konuşan Başkan Atay, “Ben duygusal bir şekilde bunu gündeme getirmek gereğini duydum. Çünkü gazetelerde Efeler Belediye Başkanı kardeşine kıyak yaptı deniyor. Bu benim kardeşime kıyak yapılacak bir şey değil. Ben sokaktan alıp da şirket müdürü yapmadım. DSİ’de doktor olan bir kişiyi getirdim, sağlık müdürü yaptım” ifadelerini kullandı.  


atay-dobra-dobra-konustu-sokaktan-alip-da-mudur-yapmadim-120478-31578ace04a20c2df18be3a2c01daafb.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum