Atay enginar hasadına start verdi  

Atay enginar hasadına start verdi  
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; Efeler Belediyesi tarafından Baltaköy Mahallesi’nde yetiştirilen enginarların ilk hasadını yaptı.

‘En büyük hedefim enginar üzerine’ diyerek Baltaköy Mahallesi’ndeki atıl durumdaki tarım arazisini üretime açan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, enginarların hasadını başlattı. Bölgedeki kadın üreticilerle birlikte enginar tarlasında buluşan Başkan Atay, “Enginarı özellikle kadınlar ve Efeler halkımızla bir bütün olarak görmeliyiz. Sadece enginar yetiştirmiyoruz, mutlu bir toplum yaratmanın temellerini atıyoruz.” dedi.

KABA İNŞAATI BİTTİ
Enginar başta olmak üzere, kentin tarım ürünlerinin Efelerli kadın çalışanların ellerinde işleneceği, Tepecik Mahallesi’ndeki Tarımsal Ürün Fabrikası’nın kaba inşaatının bittiğini ifade eden Atay, yakın zamanda makinelerin yerleştirilerek fabrikanın üretime başlayacağını belirtti. Başkan Atay, “Tarım ürünlerimizin sanayisinin gerçekleşeceği bir ortamı yaratacağım, istihdam yaratacağım, katma değer yaratacağım, çiftçilerimizin ekonomik durumlarının artarak refah içinde yaşamalarına yönelik faaliyetlerde bulunacağım. Söz vermiştim, verdiğim sözleri hayata geçiriyorum. Hasadını gerçekleştirdiğimiz enginarlarımız fabrikamızda işlenecek, orada da sadece kadınlar istihdam edilecek. Kadınların sosyal ortamda, ekonomik şartlarda kendilerini kanıtlayabilecekleri bir ortam yaratmak istiyoruz. Kadınların özgürleşebilmeleri için, ekonomik olarak da özgürlüklerine kavuşmaları gerekiyor. Kadınların özgür olmaları, onların mutlu olmalarını sağlayacak. Kadının mutlu olması, ailelerinin mutlu olmalarını ve çocuklarının mutlu bir ortamda yetişmelerini sağlayacak. Bu durumu çok önemsediğimiz için, burayı bir bütün olarak görmek gerektiğine inanıyorum. Sadece enginar yetiştirmek olarak görmemek; sevginin, mutluluğun, kadınların özgürleşmesinin bir yansıması olarak görmek gerekiyor. İlk enginar hasadımızla birlikte Efelerimizde mutlu bir toplumun temelini atıyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.