Atay'dan çalıntı mal iddiası 

Atay'dan çalıntı mal iddiası 
ABONE OL
Salı günleri Efeler’de kurulan bitpazarı ile ilgili daha önce susmayı tercih eden Belediye Başkanı Fatih Atay, bu defa yaptığı pazarda çalıntı mal satıldığı açıklamaları yaparak esnafı zan altında bıraktı. 

KIYMET SARIYILDIZ - Efeler’de Zafer Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı Surdibi Caddesi üzerinde yıllardır kurulan ikinci el eşyaların satışının  yapıldığı  Bit Pazarı, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın talimatı ile kapatılmıştı. Kapatılan pazarda satış yapan esnaf, pazarın tekrar açılmasını talep etti.  Pazarın kapatılması ile ilgili daha önce açıklamada bulunmayan Atay, gelen tepkiler üzerine yazılı bir açıklamada bulundu. Bit Pazarında tezgah açan esnafın resmi bir kaydı olmadığını ifade eden Atay, Pazar Yeri Tahsis Belgesi düzenlenmediğini söyledi. Pazara gelen esnaftan metrekare üzerinden hesaplanarak aylık 20 TL işgaliye ücreti aldıklarını belirten Atay, satışı yapılan pazar yerinin bütün yetkisi belediyede olduğunu kaydetti. 
Bit pazarındaki esnafın çalıntı mal sattığı iddiasında bulunan ve açıklamalarıyla esnafı zan altında  bırakan Başkan Atay, “Farklı illerden gelen kişiler tarafından çalıntı eşyaların getirilerek satışının yapabileceği bir ortam olması nedenlerinden dolayı söz konusu pazarın kapatılmasına karar verilmiştir” dedi.

  ATAY GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI       
Pazarı kapatma gerekçeleri hakkında bilgi veren Atay, şöyle sıraladı: “Belediyemizin çağrı merkezine şikayetler geldi. Söz konusu mevkide bulunan Şehit J. Uzm. Cvş. Tolga Sağlam İlkokulu öğretmenlerinin ve yine bu mevkide ikamet eden vatandaşlarımızdan şikayet dilekçesi geldi. Söz konusu esnafın, Aydın halkımızın hizmetine açtığımız Pınarbaşı Mesire Alanı’nın giriş ve çıkışını engelleyecek şekilde tezgah açmaları. Pınarbaşı Mesire Alanı içinde İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerin ekip araçlarının giriş çıkışına engel teşkil etmesi. Söz konusu esnaf tarafından; özellikle ikinci el kıyafet ve ayakkabıların hijyenik olmayan ortamlarda muhafaza edilerek, temizlenmeden satılması sonucunda, dünyamızı saran koronavirüs salgınında hastalığın bulaşma riskini arttırması, virüsün yayılımını hızlandırması, aynı nedenle çevre illerde bulunan ikinci el eşya satışı yapılan pazarların kapatılması nedeniyle, İzmir–Manisa–Muğla-Denizli gibi illerde ikamet eden ve bu işlerle uğraşan vatandaşların da mevcut pazarımıza gelmesi sonucu yoğunluğun oluşması ve takibinin zorlaşması” 

AYDIN'DAKİ ESNAFIN SUÇU NE?

Bitpazarında satılan eşyaların çalıntı olabileceğini belirten Atay, pazarın ilerleyen dönemlerde Fatih Kapalı Pazar Yeri’de esnafın tekrar satış yapabileceğine izin vereceklerini aktardı.  Atay açıklamasına şöyle devam etti: “Farklı illerden gelen kişiler tarafından çalıntı eşyaların getirilerek satışının yapabileceği bir ortam olması nedenlerinden dolayı söz konusu pazarın kapatılmasına karar verilmiştir.  Kovid-19 salgınının hafiflemesi ile hafta sonları İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasının ardından, Efeler ilçemiz sınırları içinde ikamet eden esnafımıza, satışına müsaade edeceğimiz ürünleri satmak kaidesi ile sınırlı sayıda hemşerilerimizin tezgah açabileceği şekilde, daha sağlıklı bir ortam yaratarak, Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde Cumartesi günleri tezgah açmalarına izin verilecektir.”


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.