Atay’dan geri dönüşüm atağı: “Şişecam ile işbirliği tamam”

Atay’dan geri dönüşüm atağı: “Şişecam ile işbirliği tamam”
ABONE OL
Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumunda konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yeni dönemde geri dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini kaydederek Şişecam ile ortak proje gerçekleştireceklerini söyledi. 

MURAT TAN - Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumunda, 2019-2024 Stratejik Eylem Planı Cumhur İttifakı’nın 5 meclis üyesinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla onaylandı. Toplantıda 2019-2024 Stratejik Eylem Planı ile ilgili konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, yeni dönemde geri dönüşümle ilgili olarak da Şişecam ile birlikte ortak proje gerçekleştireceklerini belirtti. Şişecam Topluluğu ile Efeler Belediyesi arasında yapılan anlaşmaya göre, Efeler’de bulunan iki pilot sitede cam geri dönüşümünde farkındalık artırılırken belediye aynı zamanda gelir de elde edecek. 

“ŞİŞECAM SOSYAL PROJELERE DESTEK VERECEK”

Efeler Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumunda konuşan Efeler Belediye Başkanı Atay, Şişecam Topluluğu ile Efeler Belediyesi cam geri dönüşümünde farkındalığı artırmak amacıyla iş birliğine imza atmaya hazırlandığını açıkladı. Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördüğü yıllarda sınıf arkadaşı olan Şişecam Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman ile ortak proje geliştirilmesi konusunda anlaştıklarını söyleyen Başkan Atay, “2 tane pilot site seçtik. O sitelerden şişelerin ayrıştırılması ve toplanan şişelerden belirli gelir elde edilmesiyle ilgili bir proje gerçekleştireceğiz. Şişecam’ın Genel Müdürü Ahmet Kırman benim sınıf arkadaşım. Şişecam bize biraz katkı yapacak. Biz şişeleri onlara vereceğiz. Şişecam düşük miktardaki şişeleri yüksek fiyattan alarak belediye olarak geliştireceğimiz sosyal projelere de büyük katkı sağlayacaklar. Çöp bidonlarıyla ilgili de yakında bir ihaleye çıkacağız. Çöp bidonlarımızın da artık değişmesi gerekiyor. Özellikle bazı yerlerdeki çöp bidonlarımızı değiştireceğiz. Yine neleri nereye atacağımız konusunda da halkımızın bilgilendirilmesi için de çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.