Atay'dan şok açıklama

Atay'dan şok açıklama
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler 09 SFK ve Kemalpaşa Spor karşılaşması önemli açıklamalarda bulundu.

Atay; “Bu takımın düşmesi kesin, maaşlarını alamayan çocuklar ama dört gündür Kuşadası'nda beş yıldızlı otelde birileri tarafından misafir ediliyor” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efeler 09 SFK ve Kemalpaşa Spor arasında oynanacak maç öncesi şok açıklamalarda bulundu. Söke Spor tarafından teşvik primleri dağıtıldığını belirten Baştan Atay, Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulundu. Maç öncesi basın açıklaması yapan Başkan Atay; “Çok kirli bir dört beş hafta yaşıyoruz. BAL liginde Çine Madran Spor hayatında oynamadığı futbolu bize karşı oynadı ve bütün Madran Spor seyircisi madem böyle oynuyordunuz sezon başından beri neden oynamadınız dedi. Çünkü oynamalarını nedeni Söke Spor'dan 200 bin lira teşvik primi aldıkları içindi. İkincisi biraz sonra lig sonuncusu bir takımla oyun oynayacağız. Bu takımın düşmesi kesin maaşlarını alamayan çocuklar ama dört gündür Kuşadası'nda beş yıldızlı otelde birileri tarafından misafir ediliyor. Bu korkunç bir şey ve anlaştıkları teşvik primi ile ilgili de kulağımıza çok kirli şeyler geliyor” dedi.


“HESAPLARI KONTROL EDİLSİN”
 Futbolun artık bu kirlilikten kurtulması gerektiğinin altını çizen Başkan Atay; “Biraz sonra maç oynanacak galip de gelebiliriz mağlup da olabiliriz. Beraberliğe de kalabiliriz bu spordur ama Türk futbolunun amatörde bile böyle kirli bir hayattan kurtulması gerekiyor. Berraklaşması gerekiyor. Bunun lider bir takımın başkanı olarak çok uzun yıllar parlamentoda olmuş bu spor yasasını çıkaran ve bu teşvik primlerinin suç olduğunu bilen bir kişi olarak sporun temizlenmesi adına yapma zorunluluğunu hissettim. Cumhuriyet savcılarına buradan suç duyurusunda buluyorum. Çine Madran Spor'un futbolcularının ve teknik direktörünün hesapları kontrol edilsin. Söke Spor'un başkanının ve isim sponsorunun hesapları kontrol edilsin. Düşmesi kesinleşen bu takımın dört gündür Kuşadası'nda beş yıldızlı otelde kim hesap ödedi bu öğrenilsin. Bunun futbol adına temiz bir sayfa açılması için söylüyorum. Şampiyon olmak önemli değil. Ama biraz önce söylediğim teşvik primi yasa olarak suç. Bu suçun cumhuriyet savcıları tarafından araştırılması gerekiyor. Temiz bir futbol sayfası açılması için bu gerekli” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.