Avşar adaylığını açıkladı

Avşar adaylığını açıkladı
ABONE OL
Kuaför Serhan Avşar, Aydın Kuaför, Berber ve Güzellik Salonları Odası başkanlığına adaylığını açıkladı.  Avşar, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ve hizmet üreten bir oda olmak için yola çıktıklarını söyledi.

Aydın Kuaför, Berber ve Güzellik Salonları Odası’nda Ocak ayında seçim yapılacağının kesinleşmesinin ardından adaylar belirlenmeye başladı. Kuaför Serhan Avşar, düzenlediği basın toplantısıyla başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Toplantıda meslektaşlarına seslenen Avşar, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı mevcut başkan Selahittin Çetindoğan’a ve yönetim kurulundaki meslektaşlarına teşekkür etti. Avşar, amaçlarının ayrışma değil, birleşmenin tesis edilmesi, hep birlikte hareket edip çözüm odaklı çalışmak olduğunu belirtti. 
“PANDEMİ DÖNEMİNDE KADERİMİZLE BAŞ BAŞA KALDIK” 
Pandemi döneminde yeterli desteği alamadıklarını vurgulayan Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Başkanlığa adaylığımız sürecinde birçok esnaf arkadaşımızı ziyaret ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Eksik ve ihtiyaçları yerinde test etmeye çalıştık. Yaşadıkları sorunları can kulağıyla dinledik. Bizlere anlatılan sorunların en başında pandemi süreci gelmektedir. 2019 Mart ayından beri tüm dünya pandemi etkisi altındadır. Berberler, kuaförler ve güzellik salonları olarak pandemiden en çok etkilenen meslek guruplarından olduk. Bu süreç içerisinde iş yerlerimizin kapanması, mesai saatlerimizin kısaltılması, aynı anda bulunabilecek müşterilerimizin azaltılması, bir dizi tedbirler uygulandı. Elbette bu tedbirler biz ve müşteriler için uygulandı. Ancak bu uygulamalar dolayısıyla yaşadığımız ekonomik kayıplar esnaf arkadaşlarıma sosyal, psikolojik, aile sıkıntılarını da getirdi. Odamızın bu süreçte yanında olmadığını, sıkıntıları uzaktan seyrederek çözüm geliştiremediğini gözlemledik. En basitinden hijyen şartlarının oluşturulması adına meslektaşlarımıza ilaçlama, dezenfektan gibi temel ihtiyaç noktasında odamız hiçbir çaba içerisinde olmadı. Kısacası bizler kaderimizle baş başa kaldık” ifadelerini kullandı. 
Yönetim kurulunu ilerleyen günlerde açıklayacağını söyleyen Avşar; “Seçilip göreve başladığımızda sadece mesleki sorunları çözmek adına değil, sosyal yaşantıları için de projelerimizi geliştireceğiz" dedi.
PROJELERİNİ ANLATTI  
Konuşmanın ardından başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri aktaran Avşar, maddeler halinde sıraladı; “Konuşmamda da ısrarla vurguladığım üzere şeffaf olacağız, üyelerimizin birlik ve beraberliğini en üst düzeye çıkaracağız, üyelerimizin sesini hem yerel hem genel yöneticilere en gür şekilde duyuracağız. 

Üyelerimizi iş yerlerinde sık sık ziyaret etmenin yanında, yıl içerisinde tüm üyelerimizin katılımıyla etkinlikler yapacağız. 

Odamız bünyesinde bir yardım fonu oluşturularak, ihtiyaç halinde üyelerimizin faydalanması sağlanacak. Üyelerimiz arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerine önem verilecek. 

Odamız malzeme ve teknik ekipmanı sağlayan firmalarla görüşüp en uygun fiyata temin edilmesini sağlayacak. Gerekirse odamız iş koluna girerek malzeme alarak üyelerimize temin yoluna gidecek. 

En büyük sorunlarımızdan olan eleman sıkıntımızı çözmek adına, meslek liseleri, mesleki eğitim kurumları, halk eğitim merkezi ve İŞKUR gibi kurumlarla görüşerek çözüm yolları aranacak. Örneğin; İŞKUR meslek edindirme programlarına berber kuaför ve güzellik salonlarında iş kolu olarak katılması sağlanacak. 

Bankalar ve esnaf kefalet kooperatifleriyle işbirliği içerisinde olunarak üyelerimizin destekleyici kredileri güncel piyasa oranlarından daha uyguna kullanabilmelerini sağlayacağız. 

İlimizde artan yabancı uyruklu öğrencilerle müşteri iletişimi kurabilmek adına yabancı dil kursları ile anlaşma yaparak üyelerimizin uygun fiyatlarla dil öğrenmesini sağlayacağız. 

Spor salonları, düğün salonları, restoran ve benzeri işyerleri ile anlaşmalar yapılarak üyelerimiz ve değerli ailelerinin bu iş yerlerinden daha uygun fiyatlarla faydalanmalarını sağlayacağız. 

Özellikle yerel yönetimlerle ve STK’lar ile yakın ilişkiler içerisinde olarak üyelerimizin sosyal yaşantılarının her alanında kolaylık sağlayıcı faaliyetlerde bulunacağız. 

Çağımızın en etkili iletişim araçlarından sosyal medyayı en aktif şekilde kullanarak, üyelerimizin sorunlarına en hızlı şekilde ulaşmanın yanında, projelerimizi, faaliyetlerimizi sürekli üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşacak, her daim şeffaf olacağız. 

Berber kuaförler ve güzellik salonlarında işletmeci ve çalışanlar olarak stresli ve yorucu bir çalışma temposu içerisinde oluyoruz. Bu yoğun ve stresli çalışma ortamından az da olsa uzaklaşmak adına anlaşma yapacağımız otellerden, üyelerimizin uygun fiyatlarla tatil yapmasını sağlayacağız. Artık değişim ve birlik olma zamanı diyorum” ifadelerini kullandı. 

avsar-adayligini-acikladi-234504-3ee40acb146d92d57b6e4e6bee162ac0.jpg

avsar-adayligini-acikladi-234504-aad30f00a617213ad09b0b94a6b31609.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.