Avukatlar adliye binası istedi

Avukatlar adliye binası istedi
ABONE OL
Aydın'da düzenlenen Avukatlar Günü dolayısıyla konuşma yapan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Aydın Adliyesi'nin yenilenmesi için çağrı yaparak, “Gelin, artık Aydın’ımızı şu küçücük adliyeden kurtaralım, yeni 'Adliye Sarayı'mızı yapalım." dedi.

TUĞBA AYDIN-  Aydın Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir tören düzenledi. Aydın Valiliği önünde düzenlenen törene, Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt ile birlikte avukatlar katıldı. Baro Başkanı Bozkurt, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Yurttaşların hak arama özgürlüğünün en büyük güvencesi olan avukatların günü. 21’İnci yüzyılın ilk çeyreğini bitirmemize 4, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamamıza sadece 2 yıl kalan bir gündeyiz. Getirildiğimiz noktada, şenliklerle kutlayacak hiç bir şey göremesek de korunacak çok fazla değer, savunulacak çok fazla hak, sahip çıkılacak çok fazla yurttaş ve yapmamız gereken çok daha fazla görev olduğunu bir kez daha bildiğimiz ve haykırdığımız gündür 5 Nisan” dedi.

yapilacak-cok-sey-oldugunu-haykirdigimiz-gundur-210930-05dc933b8795f1087ea7f3887090b679.jpg

“ESEFLE KINIYORUM”
Başkan Bozkurt gerçekleştirilmesi gereken kongrelerinin henüz yapılamadığını hatırlatarak; “On yıldır ilk kez, görev süresi sona erdiği halde barosunun genel kurulunu gerçekleştirmesine engel olunduğu için seçimlerini yapamamış bir baro başkanı olarak bu konuşmayı yapmak zorunda kalıyorum. Lebaleb kongrelerin hınca hınç salonlarda yapıldığı, Cumhurbaşkanının kalabalıkları gururla kutlayıp selamladığı bu ülkede, her türlü tedbiri aldığı halde genel kurulları ve seçimleri engellenen barolar olarak, Avukatlar Günü’nü kutlamak için meslektaşlarımızla bir araya geliyoruz. Meslektaşlarımın iradesine, seçme ve seçilme haklarına, genel kurulda söz söyleme haklarına kanunsuz, hukuksuz, samimiyetsiz, antidemokratik bir biçimde engel olanları, bunda emeği olan herkesi bu ülkenin demokrasiye yürekten bağlı, hukuk devletinin kurallarına sonuna kadar sadık bir evladı, bir yurttaş, bir avukat, bir baro başkanı olarak esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“SUSMAK MESLEĞİMİZİN DOĞASINA AYKIRI”
Avukatların; varlığın hukukun ve yargının öz koşulu olduğunu belirten Başkan Bozkurt; “Biz yargının olsa da oluru değil, olmazsa olmazıyız. Biz avukatız. İnsanlarımızın masumiyet karinesinin, yurttaşlarımızın lekelenmeme hakkının, bütün haklarının savunması bizden sorulur. Tarih boyunca olduğu gibi, bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile kalitesinin ve güvenilirliğinin, bu konudaki endişelerin altını çizmek, halkın ve hakkın savunucusu olan, hukuk ve insan hakları ihlallerine cesaretle karşı koymakla yükümlü ve görevli olan bizlerin en önemli sorumluluğudur. Susmak, mesleğimizin doğasına aykırı olduğu kadar, hukuksuzluğa ortak olmaktır aynı zamanda” diye konuştu.

“MÜLAKATA DEĞİL LİYAKATA DEĞER VERELİM"
Başkan Bozkurt, “Gelin, şu cennet vatanı adaletin de cenneti yapalım. Sayısı yüzü geçmiş hukuk fakültelerinin yetersiz çoğunluğunu kapatalım, açık kalanlarda öğrenim kalitesini en üst seviyeye, giriş puanlarını en yükseğe çekelim. Adı bile hukuk mesleklerine giriş sınavı olan sınavı avukatlık sınavı imiş gibi göstermeye çalışmak yerine gerçekten bir avukatlık sınavı getirelim. Yargının üç ayağında da sadece liyakate önem vererek, yargı hizmeti kalitemizi zirveye taşıyalım. Defalarca sunduğumuz önerilerimizi hayata geçirerek, avukatlık mesleğinin sorunlarını derhal ve acilen çözelim. Kamu avukatlarının, genç avukatların, stajyer avukatlarımızın dertlerini bu çerçevede hemen ortadan kaldıralım. Fakir vatandaşlarımızın haklarını araması için verdiğimiz adli yardım hizmetinde görev alan meslektaşlarımın neredeyse iki yıl sonra alabildikleri ücretlerini toptan ödeyip, yeni görevlerin ücretlerinin derhal ödeneceği bir sistemi hemen kuralım” diye seslendi.

yapilacak-cok-sey-oldugunu-haykirdigimiz-gundur-210930-5104c2386c82ab75b80af56fb9a4d12a.jpg

“AYDIN’I ŞU KÜÇÜK ADLİYEDEN KURTARALIM”
Aydın Adliyesinin yenilenmesi için de seslenen Başkan Bozkurt; “Gelin, artık Aydın’ımızı şu küçücük adliyeden kurtaralım, yeni Adliye Sarayımızı yapalım. Gelin, vatandaşlarımızı kendilerini hak kaybına uğratan arzuhalcilerden, haklarını gasp eden hasar şirketi adı altında örgütlenmiş yapının umut taciri simsarlarından kökten kurtaralım. Artık duruşma zaptını hazır bulunan taraf avukatlarına vermemek için kavga çıkaran, saat 9’a duruşma saati verip kendisi 10’da adliyeye giren hakimi, ifade tutanağını şüpheli müdafiinden kaçırma hakkını kendinde bulan savcıyı konuşmak zorunda kalmayalım. Onlar yüzünden, görevini hakkıyla ve büyük fedakarlıklarla yerine getiren değerli hakimlerimizi ve savcılarımızı da bu töhmetten kurtaralım” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.