Avustralya'daki develere Karacasu'daki İYİ'ler de talip

Avustralya'daki develere Karacasu'daki İYİ'ler de talip
ABONE OL
​​​​​​​İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Avustralya’da yaşanan kuraklık ve doğal afet nedeniyle itilaf edilecek olan develeri almaya talip olan İncirliova Belediye Bakanı Aytekin Kaya’ya destek çıktı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Deve kültürünün yerleştiği Aydın’da bir zamanlar Karacasu ilçesinde de deve kültürünün var olduğunu ifade eden Küpelioğlu, “Devecilik kültürünü yaşatmak adına biz de develere talibiz” dedi.

Ege’de deve güreşleri ile adını duyuran Aydın’da deve çiftliğine sahip eski Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı olan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın Avustralya’da itilaf edileceği öğrenilen 10 bin deveye talip olmasının ardından İYİ Parti Karacasu İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, “Avustralya’dan gelecek develere biz de talibiz” dedi.

BİR ZAMANLAR KARACASU’DA DEVE KÜLTÜRÜ VARDI
Karacasu’da bu yıl ikincisi yapılan deve güreşleri zaman zaman kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Karacasu’da deve güreşi geleneği olmadığını belirtip deve güreşi yerine 1970’li yıllarda geleneksel olarak yapılan rahvan at yarışlarının yapılmasını isteyen vatandaşların aksine İYİ Parti İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Karacasu’da devecilik kültürünün de var olduğunu ileri sürdü. Çocukluğunda develerle büyüdüğünü ifade eden Küpelioğlu, Karacasu’da da bir zamanlar deveciliğin yaygın olduğunu söyledi.

ÇOCUKLUĞUMDA DEVELERİN ALTINDAN GEÇERDİK
Devecilik kültürünün yaşatılması için elinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduğunu ifade eden Küpelioğlu, “Benim çocukluğumda ilçede Deveciler lakaplı bir aile vardı. 1960’lı yıllarda ben henüz ilkokula gidiyordum. Hatırladığım kadarıyla en az 5-10 tane deve vardı. Develerin altından geçerdik. Deveci Mehmet amcaya muziplikler yapardık. Yük taşımacılığında kullanılan bu develer zamana yenik düştü. Taşıtların çoğalması teknolojinin gelişmesi ile bu kültür yok oldu gitti” dedi.

AYTEKİN BAŞKANI DESTEKLİYORUM
Yörük kültürünün bir parçası olan devecilik kültürünün tekrar yaşatılması adına Avustralya’da itilaf edilecek olan develere talip olan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın bu teklifine sıcak baktığını ve yürekten desteklediğini kaydeden Küpelioğlu, “Develerin vurularak itilaf edilecek olması çok üzücü. Devletimiz ön ayak olup bu develerin Türkiye’ye getirilmesi durumunda Karacasu’ya bu devecilik kültürünün yeniden yerleşmesi adına bir kısmına biz de talip olabiliriz. Deve güreşi festivali ve deve sucukları ile adından söz ettiren İncirliova için güzel bir öneri. İnşallah Başkanımız Kaya’nın teklifi dikkate alınır ve develer de öldürülmekten kurtulur” diye konuştu. 

avusturalyadaki-develere-karacasulular-da-talip-144982-bd69f1e595c11aee3c8bc5eb1c7f2d2b.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.