Aydın Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde gerçekleştirilen onarım çalışmalarında son etaba geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında müze, tamamlanacak teknik düzenlemeler nedeniyle geçici olarak ziyarete ara verdi.
Edinilen bilgilere göre, müzede yapılacak çalışmalar arasında yangın söndürme sistemlerinin kurulumu da yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ihale sürecinin tamamlandığı ve uygulama çalışmalarının yüklenici firmaya teslim edildiği öğrenildi.
Yetkililer, müzenin 18 Mart tarihinde yeniden ziyarete açılması sırasında onarım faaliyetlerinin etaplar halinde devam edeceğinin kamuoyuna duyurulduğunu belirtti. O dönemde yapının ziyaret için uygun şartlara sahip olması nedeniyle kapılarını yeniden açtığı ifade edildi.
Son etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağı bildirildi. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak müzenin yeniden hizmete açılması amaçlanıyor.





