Aydın Barosu’ndan Beştepe’ye red

Aydın Barosu’ndan Beştepe’ye red
ABONE OL
Beştepe’de yapılacak yeni adli yıl açılış töreni için Yargıtay’ın gönderdiği davet yazısına aralarından Aydın’ın da bulunduğu bazı barolardan red yanıtı geldi. Öte yandan Türkiye genelinde 41 baronun davete katılmayacağı öğrenildi.

MURAT TAN - Yargıtay Başkanlığı’nın 2019-2020 ‘adli yıl’ açılış töreninin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı sarayında yapılmasını boykot eden Aydın Barosu, 2 Eylül’deki törene katılmayacaklarını açıkladı. Yeni ‘adli yıl’ açılışı ile ilgili Yargıtay Başkanlığı’na ilk tepki İzmir Barosu’ndan gelmiş, baro başkanı Özkan Yücel, Yargıtay’ın davetine verdiği red yanıtında “Halkın zerre kadar güven duymadığı bir yargı sisteminin parçası olmamak için sizlerin de ‘kendinizi özgürleştirmenizi’ temenni ederiz” demişti. Beştepe’de yapılacak açılışa Aydın Barosu da katılmayacaklarını açıkladı. 

“O YER SARAY OLMAYACAKTIR”

Aydın Barosu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yargıtay Başkanlığı tarafından, bu yılki Adli Yıl Açılış Töreni'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılmasının kararlaştırıldığı ve bazı Barolara davetiye gönderildiği anlaşılmaktadır. Aydın Barosu Başkanlığı'na henüz böyle bir davetiye ulaşmamış olup, davet gelmesi halinde göstereceğimiz tavır ise, tarihimize bakıldığında rahatlıkla anlaşılabilecek kadar açıktır. Bağımsız, tarafsız bir yargı, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesini ödünsüz şekilde sürdüren, kuvvetler ayrılığını olmazsa olmaz gören Aydın Barosu açısından, adalet sarayları dışında herhangi bir saray Adli Yıl Açılışı için seçenekler arasında bulunmamaktadır. Avukatlık mesleğini tutuklu olduğu yerden çıkarıp, özgür bir şekilde yurttaşların savunma ve adil yargılanma hakkının hizmetine sunmak, ancak bağımsız ve başı dik bir duruş sergileyen savunma makamı ile mümkündür. Baromuz; tarihinin, inandığı evrensel hukuk ilkeleri ile Cumhuriyet değerlerinin işaret ettiği yerde Adli Yıl Açılışını gerçekleştirecektir ve o yer Saray olmayacaktır. Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum