Aydın Basın Takımına teşekkür belgesi verildi

Aydın Basın Takımına teşekkür belgesi verildi
ABONE OL
Aydın Kadın Hakları Koruma Derneği tarafından kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla topuklu ayakkabı giyip sahaya çıkan Aydın Basın Takımına teşekkür belgesi verildi.

ABDURRAHMAN FIRAT- Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Habibe Güler, Yön Bilgi Akademi’de kadına şiddete dikkat çeken kadın basın çalışanlarıyla bir araya geldi. Programda Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın  Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, uzman psikolog Özge Çelik, takım adına Fatma Yazıcı ve Melek Gürbüz konuşma yaptı.
Daha çok haberleriyle ön planda olan basın çalışanları kadınların bu kez topuklu ayakkabı ile sahaya çıkıp kadına şiddete dikkat çekmesinin taktire şayan bir hareket olduğunu dile getiren Güler, “Yıllarca yapmak istediğimizi siz tek bir hareketle yaptınız.  Hep söylüyordum basının gücünü kullanalım. Basın çok güçlü diye. Siz tek seferde kadına şiddeti gözler önüne serdiniz. Bu hareketiniz bizleri çok mutlu etti” dedi.
 Çalışan kadınların genelde psikolojik şiddete maruz kaldığını belirten Güler, “Erkeklerden daha fazla çalışmak zorunda kalıyorlar. Türkiye genelinde 71 değişik şekillerde eğitim veren iletişim fakültesi var ve yaklaşık 6 binin üzerinde öğrenci mezun oluyor. En büyük işsizlik oranın da gazetecilerde olduğunu gördüm. Çok zor bir meslekte çalışıyorsunuz. Erkek basın çalışanları herkesten iki kat daha fazla çalışarak kendini bu alanda ıspatlamaya çalışıyor ama kadınlar ise iki kattan fazla çalışıyor. Kadın gazetecilerin oluşturmuş olduğu basın takımının topuklu ayakkabı ile yaptığı farkındalık taktire şayandı. Bu kadar iş yoğunluğuna rağmen sosyal proje gerçekleştiren kadın basın çalışanlarına teşekkür belgesi vermek istedik. Bizi kırmayıp geldiğiniz için herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. 

DÜNYANIN EN GÜZEL İŞİ GAZETECİLİK
Gazetecilerin herkesin derdiyle dertlendiğini ifade eden Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, “Ben bir daha dünyaya gelsem yine ben bu işi yaparım. Radyoculuk ve gazetecilik yaparım. Dünyanın en güzel işi gazetecilik. Bu insanlar hepsi başka işler yaptığında daha fazla para kazanacak yeteneğe sahip. Ama hepsi mesleğini sevdiği için bu işi yapıyor. Bu işi yapan başka iş yapamaz. Toplumun nabzını tutuyorlar ama karşılığını alamıyorlar. Her gün bir gazete alın diyoruz. 50 kuruş verip gazete almıyorlar. Türkiye 'de gazete satışları bir gün artacağına inanıyum. Siz özgür basın istiyorsanız okurlar, her gün bayiden gazete satın almanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HALK GAZETELERE SAHİP ÇIKMALI
Kadın gazetecilerinin oluşturmuş olduğu Aydın Basın takımının topuklu ayakkabı ile yapmış olduğu farkındalığın ses getirdiğini belirten Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, “Başkalarının hayatını değiştiriyoruz ama kendi hayatımızı değiştiremiyoruz. Eğer halk gazetelere sahip çıkarsa gazeteler halkın olur. Eğer halk sahip çıkmazsa gazeteler para verenin olur” dedi. 
Konuşmaların ardından Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Habibe Güler, AGC Başkanı Semra Şener, ABGC Başkanı Cem Ulucan’a plaket ve kadın gazetecilere teşekkür belgesi verdi. 

aydin-basin-takimina-tesekkur-belgesi-verildi-146118-df55333b5f6bfd94579ffd2fe1b95baf.jpegaydin-basin-takimina-tesekkur-belgesi-verildi-146118-c0f76b2184ec0e68d76bbfb7990214a1.jpgaydin-basin-takimina-tesekkur-belgesi-verildi-146118-38d3855c3dc1cf84d130b080ea20e226.jpegaydin-basin-takimina-tesekkur-belgesi-verildi-146118-5fc7744f4dcef6b35e98b1703e6df988.jpg



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.