Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, önergenin ASKİ ile ilgili olduğunu ve ASKİ Genel Kurulu'nun 15 dakika sonra toplanacağı gerekçesiyle gündeme alınmayacağını söyledi. Her iki toplantının bitiminde Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Sözcüsü Fatih Gürer, “Aydın’da kullanılan su ücretlerinin yüzde 50 indirilmesi yönünde vermiş olduğumuz önerge Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından mecliste işleme alınmamıştır” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplamda 39 maddenin görüşüldüğü toplantının sonunda AK Partili Meclis üyelerinin ASKİ önergesi konuşuldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Partili meclis üyelerinden gelen önergede ASKİ Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasının yer aldığını söyledi. Bunun üzerine Çerçioğlu, önergenin Aydın Büyükşehir Meclisi ile bir ilgisi olmadığını ve ASKİ’nin 15 dakika sonra toplanacağını söyleyerek yeniden düzenlenmesini talep etti. AK Partili Meclis üyelerine seslenen Çerçioğlu, “ASKİ’yi neden olağanüstü toplayacağım. Zaten 15 dakika sonra ASKİ için toplanılacak ne gerek var?” dedi.

ak-partide-adresler-karisti-askinin-olaganustu-toplanilmasi-reddedildi-int-470248-f3df0a89177699cddd9166815f2b6bf4.jpeg

Aydın’da orman yangınlarına karşı tedbirler üst seviyede Aydın’da orman yangınlarına karşı tedbirler üst seviyede

“NEDEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANALIM?”

Sunulan önerge hakkında bilgilendirme yapan Çerçioğlu, “AK Parti tarafından verilen önerge Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak verilmiş. Büyükşehir Belediyesinde böyle bir gündem söz konusu değil. Olağanüstü toplayın deniliyor. 15 dakika sonra zaten ASKİ’nin toplantısı var, neden olağanüstü toplantı yapalım ki?” diye konuştu.

Çerçioğlu, gündem maddesini oylamaya sunmadan toplantıyı sonlandırarak önergedeki ASKİ Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması kısmının çıkarılması ve içeriğinin yeniden oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

ak-partide-adresler-karisti-askinin-olaganustu-toplanilmasi-reddedildi-int-470248-33c5f7f65152f31c4364bd354f7a83c0.jpeg

"ÖNERGENİN İÇERİĞİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM TALEBİ VAR"
Her iki toplantının sonra ermesiyle mecliste yaşanan konu üzerine açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Sözcüsü Fatih Gürer, “Aydın’da kullanılan su ücretlerinin yüzde 50 indirilmesi yönünde vermiş olduğumuz önerge Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından mecliste işleme alınmamıştır. Gündeme alınmamasına yanlış oturumda verildiği gerekçesi ileri sürülmüştür. Ne ASKİ'nin toplantı gündemi ne de Büyükşehir Meclisinin gündemi tarafımıza mail yolu ile bildirilmemiştir. Türkiye’nin en yüksek su fiyatı Aydın’da olup indirilmesi yönündeki önergemizi işleme almayarak su fiyatlarının indirilmesi yönündeki taleplerimiz dikkate alınmamıştır.

Oysa komşu illerimizde su fiyatlarında indirime gidilmiş iken Aydın’da su ücretlerinde fahiş fiyat uygulaması devam ettirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi