Aydın Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalıştırmak üzere toplam 7 eğitmen kadrosunda memur alımı yapacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında gerçekleştirilecek alımlar, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği’ne göre yapılacak. Belediye tarafından ilan edilen memur alımı için adayların, üniversitelerin Ergoterapist ve Dil ve Konuşma Terapisi programlarından lisans düzeyinde mezun olmaları gerektiği belirtildi.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Başvuruda bulunacak adaylarda KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak, Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak şartları aranıyor.
İSTENİLECEK BELGELER NELER?
Başvuruda bulunacak adaylardan nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Belediyemizce tasdik edilebilir), diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-devlet üzerinden alınmış barkotlu mezuniyet belgesi (aslı ibraz edilmek kaydıyla adaylar tarafından getirilecek diploma suretleri Belediyemizce tasdik edilecektir), yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla adaylar tarafından getirilecek denklik belgesi suretleri Belediyemizce tasdik edilecektir), KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ( 1 adedi forma yapıştırılacak), hangi kadroya başvuracağına dair dilekçesi (Adaylar şartlarını sağladığı yalnızca bir kadroya başvuru yapabileceklerdir) isteniyor.
NASIL BAŞVURU YAPILIR?
başvurular 23 Şubat 2026 – 25 Şubat 2026 tarihleri arasında alınacak. Elektronik ortamda yapılacak başvuruların, istenilen belgeler eklenerek [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekiyor. Şahsen ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla başvuruda bulunmak isteyen adayların ise, belirtilen tarihler arasında mesai saatleri içerisinde (08.30 – 17.30) başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak, gerekli belgelerle birlikte Güzelhisar Mahallesi İstiklal Caddesi No:4 Efeler/Aydın adresinde bulunan Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekiyor. Açıklamada, eksik bilgi ve belgeyle yapılan ya da aranan nitelikleri taşımayan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı vurgulanırken, posta yoluyla yapılacak başvurularda yaşanabilecek gecikmelerden belediyenin sorumlu olmayacağı belirtildi. Duyuruda yer alan süreler dışında yapılan başvuruların ise geçersiz sayılacağı ifade edildi.





