İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 70 ilde yürütülen uyuşturucu operasyonlarına yönelik bilgileri paylaştı.
10 gün boyunca devam eden çalışmalarda toplam 565 kilogram uyuşturucu madde ile 357 bin 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 940 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Aralarında Aydın’ın da bulunduğu 70 ilde gerçekleştirilen operasyonlara 1.420 ekip, 3 bin 550 personel, 13 hava aracı ve 49 narkotik dedektör köpeği katıldı.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koruma mücadelesidir” dedi. Yerlikaya, operasyonları yürüten valilikler, cumhuriyet başsavcılıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahada görev yapan polis ekiplerini tebrik etti.





