Aydın-Denizli Otoyolu temeli atıldı

Aydın-Denizli Otoyolu temeli atıldı
ABONE OL
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende Aydın-Denizli otoyolunun temeli atıldı. 163 km’lik Aydın-Denizli otoyolunun 2022 yılı içerisinde tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor.

ABDURRAHMAN FIRAT - Aydın ve Denizli illerini birbirine bağlayacak olan otoyolun temel atma töreni Salihağa Kavşağı yakınlarında düzenlendi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek." dedi.

Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu için Denizli Salihağa Kavşağı'nda düzenlenen temel atma töreninde, Kapıkule'den başlayıp Marmara ve Ege Bölgeleri'ni kat ederek Akdeniz'e ulaşacak kesintisiz otoyol ağını tesis edecek son halka olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun hayırlı olmasını diledi.

Aydın-Denizli otoyolu yapımı için yüklenici firma tarafından Efeler’in Dalama Mahallesi, Kuyucak İlçesi ve temel atma törenin gerçekleştirildiği Salihağa Kavşağında üç noktada şantiye alanı kurulacak. Aydın-Denizli arasındaki sürenin 1 saate düşeceği otoyol ile yılda yaklaşık 614 milyon akaryakıt tasarrufu sağlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği vizyon doğrultusunda 18 yıldır ülkenin ulaşımını şahlandırarak kara, hava, deniz ve demir yollarında reform niteliği taşıyan projelerle ülkenin her bir noktasını birbirine yaklaştırdıklarını dile getiren Karaismailoğlu, Marmara Bölgesi'nde dairesel bir kara yolu ağını tamamladıklarını ve 2022 yılı başında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü de hizmete açacaklarını anımsattı.

Avrasya Bölgesi'ni, önemli ticaret ve seyahat rotalarına bağlandıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, kara yolları projeleriyle de ülkenin tüm bölgelerini ve şehirlerini kalkındırma hedefine uygun hale getirdiklerini belirtti. 

TURİZM MERKEZLERİNE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Denizli'nin, sanayi, ticaret, tarım ve ihracat merkezi olarak ürettiği katma değerin yine bereketli topraklar üzerine kurulu  Aydın ile bu otoyolun sayesinde buluşacağını belirten Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Her iki ilimiz de tarımsal ve sınai üretimin yanı sıra ülkemizin önde gelen turizm merkezleridir. Turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgemizin ulaşım altyapısı İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmir-Aydın Otoyolu ile önemli ölçüde güçlenmiştir. Şimdi, otoyol ağını Aydın ve Denizli üzerinden Antalya'ya kadar ulaştıracak çalışmalar neticesinde daha da güçlenecek ve Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım çok daha kolaylaşacak. Bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na, Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesi sağlanacak. Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek.  İnşallah bu 2 yıl içerisinde bitirmeyi planladığımız bu proje Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında bir kavşak konumunda olan Denizli ilimizin önemi ve ülke ekonomisine katkısı daha da artacaktır. Aydın-Denizli Otoyolu 140 kilometresi 2x3 şeritli ana yol, 23 kilometresi de 2x2 şeritli bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğunda olacak. Proje kapsamında 19 adet köprülü kavşak, 19 adet viyadük ve 5 adet otoyol hizmet tesisi yapılacak."

Adil Karaismailoğlu, Cumhuriyetin 100. yılı için koydukları hedeflere ulaşabilmek için her türlü gayreti ve kararlılığı milletçe ve beraberlik içinde göstereceklerini sözlerine ekledi. 

BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK
Törende konuşma yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın-Denizli otoyolunun ülkeye hayırlı olmasını diledi. Aydın ve Denizli’nin ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Denizli ticareti ve sanayisiyle önemli bir il. Aydın ise tarım sektörü başta olmak üzere bir çok alanda önemli potansiyeli olan bir kent. Turizmi, tarihi dokularıyla, doğal güzellikleriyle bir destinasyon. Böyle önemli iki ilin birbirine daha yakın olmasını sağlayacak ulaşımı daha da kolaylaştıracak otoyolun bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu bakımdan otoyolun önümüzdeki süreçte tamamlanmasıyla turizmde, tarımda ve diğer noktalarda önemli gelişmeler sağlayacaktır. Özellikle ithalat ve ihracatta İzmir limanına daha kolay bir şekilde ulaşma imkanı  bulmuş olacağız. Ülke ve bölge ekonomisine önemli katkıları olacak” dedi.

AYDIN EKONOMİSİ CANLANACAK
AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, ulaşımda çağ atlatan devrimlere imza attıklarını söyledi. Türkiye'nin sağlıkta, ulaşımda, ekonomide, sanayide çok iyi işler yaptığının altını çizen Milletvekili Savaş, “Ülkemizin istihdam, ihracat ve ekonomi potansiyelini yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yol medeniyettir. Ülkemizin dört bir yanına otoyol, demiryolu yaparak ülkenin kalkınmasına katkı sunuyoruz. Temelini attığımız Aydın-Denizli otoyolu iki il arasındaki mesafeyi kısaltmakla kalmıyor aynı zamanda iki kentin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Aydın, biliyorsunuz tarım kenti. Bu otoyol sayesinde Aydın’ın tarımı gelişecek. Bölgemizde sinerji oluşturacak. Bu otoyolun her iki kente hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından otoyol inşaatının temeli atıldı.

Temel atma törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, AK Parti Denizli Milletvekilleri Ahmet Yıldız, Cahit Özkan, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ve çok sayıda konuk katıldı.

aydin-denizli-otoyolu-temeli-atildi-188701-08b2d2cb851f368807e05f22f1d43cf5.jpgaydin-denizli-otoyolu-temeli-atildi-188701-9ade950168a213b3fd93f07c2a400c55.jpgaydin-denizli-otoyolu-temeli-atildi-188701-c2c878ea0a8b91fb91df7b2775fef700.jpgaydin-denizli-otoyolu-temeli-atildi-188701-d52b6070775d79345b4c3612dd6f8841.jpgaydin-denizli-otoyolu-temeli-atildi-188701-dcd51265fe154090823fa28769b914bf.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.