AYDIN ENGELSİZ YAŞAM VE GELİŞİM MERKEZİ AÇILDI

AYDIN ENGELSİZ YAŞAM VE GELİŞİM MERKEZİ AÇILDI
ABONE OL
Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi (EYAGEM) 16-35 yaş arası engelli bireyler için kapılarını hizmete açtı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen “Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi Projesi” Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Aydın İŞKUR ve Aydın İli Sosyal Hizmetleri Geliştirme ve Kalkındırma Derneği ortaklığında hayata geçirilen ve “Aydın Ticaret Odası ile Efeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün iştirakçiliğinde düzenlenen hizmete sunuldu. 1 milyon 188 bin TL bütçeli projenin açılış ve tanıtımı kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantıya, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, sosyal hizmet uzmanları ve konuklar katıldı. 

ENGELLİ BİREYLERE BİRÇOK KURS AÇILIYOR 

Hedef kitlesinin 16-35 yaş arası görme, işitme, ortopedik ve hafif düzeyde zihinsel engellilerin oluşturduğu Engelsiz Yaşam ve Gelişim Merkezi’nde birbirinden önemli kurslar açılıyor. Kuruluş itibariyle E-KPSS ve Kil Şekillendirme kurslarıyla eğitim vermeye başlayan kurum, finansal okuryazarlık ve istihdama yönelik müfredatıyla beraber sportif alanda ve kişisel gelişime yönelik alanlar da olmak üzere otuz adet kurs programı açmayı planlıyor. Böylelikle engelli bireyler için sosyal ve iş hayatlarının zemini hazırlanarak kazanımları hedefleniyor. Proje merkezi,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü eski hizmet binasının giriş katında, Köprülü-Veysipaşa Mahallesi Hükümet Bulvarı No:65 Efeler/Aydın adresinde yer alıyor. 

aydin-engelsiz-yasam-ve-gelisim-merkezi-acildi-293993-ec965fc71c46aa8c8a39173787ed6ed5.jpgaydin-engelsiz-yasam-ve-gelisim-merkezi-acildi-293993-c422131c119585f4ef6b9a429165d7c4.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.